Enter your keyword

post

Căldura extremă cu care se confruntă nordul Italiei amenință producția de ulei de măsline și orez risotto

Lanțul de aprovizionare pentru uleiul de măsline, orezul risotto și sucul de roșii de tip passata este pus în pericol în acest an, în contextul în care nordul Italiei se pregătește pentru cea mai dură secetă din ultimii 70 de ani, potrivit The Guardian.

Foto: Claudio Carrozzo/ Unsplash

Distribuitorii acestor produse se pregătesc pentru creșteri de preț de cel puțin 50% și iau în considerare noi surse de aprovizionare, după ce fermierii au anunțat că anul 2022 va aduce o producție „semnificativ redusă”.

Totodată, producția de ulei de măsline ar putea fi cu 20-30% sub cea de anul trecut, conform informațiilor oferite publicației britanice de Kyle Holland, analist în cadrul grupului de cercetare de piață Mintec.

Vedem deja măslini care nu produc deloc, ceea ce se întâmplă doar în cazul în care umiditatea din sol este la un nivel critic. Sursele noastre din industrie spun că din cauza producției reduse, respectiv a producției reduse de ulei de măsline, prețurile ar putea să crească chiar în următoarele luni”.

Prețurile uleiului de măsline din Italia sunt deja în creștere cu 28% în ultimii doi ani, conform Mintec, întrucât piața uleiului de gătit a fost perturbată de războiul din Ucraina – unul dintre cei mai mari producători de ulei de floarea soarelui. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.