fbpx

Enter your keyword

post

Germania își reconfirmă angajamentul pentru regenerabile și include în lege ținta de 80% în totalul consumului de energie electrică

Germania își reconfirmă angajamentul pentru regenerabile și include în lege ținta de 80% în totalul consumului de energie electrică

Germania a aprobat o serie de legi prin care se angajează să accelereze semnificativ dezvoltarea surselor de energie regenerabilă în următorii ani, în contextul în care cea mai puternică economie europeană vrea să ca 80% din necesarul de energie să fie acoperit de energie „verde” până în 2030, potrivit ESG Today.

Foto: Ansgar Scheffold/Unsplash

Noua legislație reprezintă un element de referință în strategia pentru energie „verde” a Germaniei, care își propune să se îndepărteze mai repede de cărbuni și să se îndrepte spre o economie care funcționează mai mult cu energie regenerabilă. Țara vrea să atingă neutralitatea climatică până în 2045.

Concret, Germania își propune să dispună de noi capacități eoliene onshore de 10 GW pe an, pentru a ajunge la o capacitate de 115 GW până în 2030. Capacitățile fotovoltaice trebuie să crească cu 22 GW pe an, pentru a ajunge la 215 GW până în 2030, în timp ce capacitățile eoliene offshore trebuie să crească cu 30 GW până în 2030, 40 GW până în 2035, respectiv 70 GW până în 2045.

Mai mult, statul își propune ca până în 2032 cel puțin 2% din teritoriul pe uscat al țării să fie păstrat pentru capacități eoliene onshore. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.