fbpx

Enter your keyword

post

Parlamentul European a ajuns la un acord: Companiile aeriene trebuie să înceapă din 2025 să utilizeze și combustibil „verde”

Parlamentul European a ajuns la un acord: Companiile aeriene trebuie să înceapă din 2025 să utilizeze și combustibil „verde”

Parlamentul European a ajuns la un acord de referință săptămâna aceasta, stabilind ținte clare pentru companiile aeriene, care sunt nevoie să înlocuiască treptat kerosenul cu un combustibil mai puțin dăunător pentru mediu, potrivit agenției de presă Reuters.

Foto: Ross Parmly/Unsplash

Dacă statele membre și Comisia Europeană aprobă noile reguli, asta ar însemna că furnizorii de combustibil pentru companiile din industria aeriană trebuie să înlocuiască cel puțin 2% din kerosenul utilizat cu o alternativă de combustibil sustenabil pentru aviație (SAF), începând cu anul 2025.

Acest procent trebuie să crească până la 85% în 2050, o țintă mai ambițioasă decât cea de 63% propusă inițial de Comisia Europeană. Întreaga propunere de la care a plecat proiectul a venit de la Bruxelles anul trecut și are ca scop reducerea impactului de mediu al acestui sector, care este responsabil pentru 3% din emisiile globale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.