fbpx

Enter your keyword

post

Guvernul a anunțat lansarea schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor în producția de hidrogen verde

Guvernul a anunțat lansarea schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor în producția de hidrogen verde

Ministerul Energiei a anunțat miercuri lansarea procedurii competitive schemă de ajutor de stat având ca obiectiv sprijinirea investițiilor în construirea de capacități pentru producția de hidrogen verde în instalații de electroliză, potrivit unui comunicat de presă.

Foto: Ashes Sitoula/Unsplash

Astfel, schema se referă la proiecte de investiții care vizează construirea de noi capacităţi în instalații de electroliză, inclusiv extinderea de capacități pentru producția de hidrogen verde, în vederea susținerii unei economii cu emisii scăzute de carbon.

Apelul pentru proiecte va fi deschis în data de 29 iunie la ora 10:00 și va fi închis în data de 31 iulie la ora 17:00.

Schema de ajutor de stat ar trebui să ducă la construirea unor capacități de cel puțin 100 MW în instalații de electroliză, cu o cantitate generată estimată de cel puțin 10.000 de tone de hidrogen regenerabil pe an ce trebuie realizată până la finalul anului 2025, conform prevederilor Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Bugetul total al schemei este de peste 148 mil. euro, iar valoarea maximă a ajutorului de stat este de 50 mil. euro per beneficiar. Printre solicitanții eligibili se numără producătorii de gaz natural, producătorii de energie electrică, producătorii și consumatorii de hidrogen sau UAT-urile. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.