fbpx

Enter your keyword

post

Banca Europeană de Investiții acordă o finanțare de 97 mil. euro pentru protejarea litoralului Mării Negre în fața eroziunii și a inundațiilor

Banca Europeană de Investiții acordă o finanțare de 97 mil. euro pentru protejarea litoralului Mării Negre în fața eroziunii și a inundațiilor

Banca Europeană de Investiții acordă o finanțare în valoare de 97 de milioane de euro pentru a sprijini reziliența părții românești a litoralului Mării Negre în fața unor fenomene precum eroziunea și inundațiile, conform unui comunicat de presă al finanțatorului.

Foto: Derek Liang/Unsplash

Anunțul a venit cu ocazia conferinței Națiunilor Unite pe tema „stării de urgență a oceanelor”, iar fondurile sunt alocate prin intermediul Programului Structural „România UE Cofinanțare pentru Mediu în perioada de programare 2014-2020”.

Eroziunea litoralului Mării Negre duce la pierderi de pământ, de proprietăți și de sisteme naturale protejate. Proiectul ar trebui să ajute la reabilitarea unor structurilor de coasă precum diguri, bariere și altele, menite pentru a proteja circa 30 de kilometri din linia de coastă și 17.200 ha de zone umede.

Totodată, proiectul va sprijini dezvoltarea unor construcții artificiale și a unor biostructuri destinate protejării litoralului. În final, proiectul cuprinde și un program de monitorizare, mentenanță și protejare a biodiversității. Un total de 383.000 de oameni care locuiesc în zone de coastă vor beneficia în urma implementării acestui proiect. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.