Enter your keyword

post

Primăria Sectorului 1 din Capitală vrea fonduri europene pentru un sistem integrat de colectare selectivă a deșeurilor

Primăria Sectorului 1 din București vrea să obțină fonduri europene pentru a dezvolta un sistem integrat de colectare selectivă a deșeurilor, potrivit unui comunicat de presă.

Foto: Pawel Czerwinski/Unsplash

Acesta ar urma să fie construit pe cinci fracții: hârtie/carton, plastic/metal, sticlă, deșeuri reziduale și bio-deșeuri. Valoarea investiției se ridică la 246 milioane de lei.

Urmează a fi amenajate un număr de 244 puncte de colectare subterane cu un număr de 1.394 de module subterane de colectare. Capacitatea volumetrică a fiecărui modul subteran va fi de 3 metri cubi (mc), iar capacitatea volumetrică totală a modulelor subterane va fi de 4.182 mc. Totodată, vor fi amenajate 698 de puncte de colectare supraterane, care vor avea 1.442 module supraterane de colectare cu compactare şi 2.416 module supraterane de colectare fără compactare. Capacitatea volumetrică a fiecărui modul suprateran va fi de 0,24 mc, iar capacitatea volumetrică totală a modulelor supraterane va fi de 952,92 mc”, a explicat Clotilde Armand, primarul din Sectorul 1, prin intermediul unei postări pe Facebook.

Vor mai fi achiziționate și 20.000 de unități de compostare individuale cu un volum de 280-300 de litri. Mai mult, punctele de colectare selectivă vor fi dotate cu panouri fotovoltaice.

Consiliul Local Sector 1 a adoptat un proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice revizuite a proiectului de investiţii „Sistem integrat de colectare a deşeurilor la nivelul Sectorului 1″ şi privind aprobarea participării Sectorului 1 cu acest proiect în scopul unei finanţări nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 3- Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiţii de management eficient al resurselor, Obiectul Specific 3.1 – Reducerea numărului depozitelor neconforme şi creşterea gradului de pregătire pentru reciclare a deşeurilor din România.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.