fbpx

Enter your keyword

post

Tipografia Rottaprint a investit peste 3,7 mil. euro în ultimii trei ani în tehnologii pentru producția sustenabilă de etichete și ambalaje

Tipografia Rottaprint a investit peste 3,7 mil. euro în ultimii trei ani în tehnologii pentru producția sustenabilă de etichete și ambalaje

Tipografia producătoare de etichete autoadezive și ambalaje Rottaprint a finalizat implementarea unui proiect în cadrul căruia s-au investit, în ultimii trei ani, peste 3,7 mil. euro în tehnologii și utilaje pentru producția sustenabilă a produselor din portofoliu. Din valoarea totală a investiției, asistența nerambursabilă a fost de circa 1,5 milioane euro.

Foto: Cristi Nechita Rotta, director general Rottaprint

Obiectivul general al proiectului a fost creșterea competitivității companiei și reducerea impactului asupra mediului a produselor realizate în prezent, cât și introducerea în producție de noi tipuri de etichete, prin intermediul unor tehnologii eficiente și aliniate principiilor sustenabilității. 

Acestea urmăresc diminuarea consumului de energie și materiale, prin achiziționarea de echipamente și utilaje specifice și prin implementarea unui sistem de colectare selectivă a deșeurilor rezultate din activitarea de tipar. 

Rottaprint a vizat și îmbunătățirea gradului de profitabilitate și creșterea cifrei de afaceri prin reducerea costurilor de producție, creșterea capacității de producție și extinderea gamei de produse din portofoliu, dar și crearea de noi locuri de muncă. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.