Enter your keyword

post

Ce a făcut Alphabet cu cele 5,7 miliarde de dolari obținute prin cea mai mare emisiune de obligațiuni sustenabile din istorie

Alphabet, compania-mamă a Google, a publicat un raport prin care a scos la iveală modul în care a alocat cele 5,7 miliarde de dolari obținute în 2020 prin intermediul a ceea ce s-a remarcat drept cea mai mare emisiune de obligațiuni sustenabile din istorie, potrivit ESG Today.

Foto: Kai Wenzel/Unsplash

Clădirile „verzi” și energia regenerabilă sunt principalele direcții de investiții alese de cei de la Alphabet. Conform raportului, grupul s-a concentrat pe opt categorii „verzi” și „sociale”, care variază de la eficiență energetică, la energie curată, respectiv locuințe accesibile sau eforturile de a combate pandemia de Covid-19.

Concret, 5,3 miliarde de dolari au fost direcționate către investiții de mediu, în timp ce restul s-au îndreptat spre categorii sociale.

Principala categorie de investiții a fost cea a clădirilor „verzi”, unde Alphabet a investit 2,5 miliarde de dolari în design, proiectare, construcție și renovare pentru 14 clădiri, cu o suprafață totală de peste 800.000 mp. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.