Enter your keyword

post

Asociatia Europeana a Profesionistilor din Educatie EDUMI

Cred ca accesul liber la informatii vine la pachet cu responsabilitatea de a nu ramane indiferent. Ca profesor as spune ca a trecut timpul activitatilor optionale despre educatie sustenabila si conservarea ecosistemului. Avem nevoie de o schimbare de viziune, de o asumare de responsabilitate pe care trebuie sa o faca educatia. Profesorii conteaza mai mult decat ne dam seama, pentru ca ei modeleaza comportamente (constient sau nu), prin modul in care gestioneaza la scoala resursele din spatiul de invatare. De exemplu, ce se intampla intr-o clasa cu foile de hartie scrise, sau cu caietele neterminate? Dar cu sticlele de plastic goale sau bateriile vechi? Si mai important decat asta, de ce conteaza aceste detalii? Dincolo de orele special dedicate unor astfel de activitati, micile gesturi, automatismele de zi cu zi ale profesorilor sunt si ele parte importanta din educatia copiilor. Ele sunt insa partea vizibila a unei schimbari de mentalitate, asumata la nivel personal. Asadar schimbarile spre care tind sunt sistemice – ele incep insa cu exemplul pe care fiecare profesor, fiecare familie il ofera zi de zi copiilor. Ele incep cu noi, acum.

Irina Petcu, presedinte – Asociatia Europeana a Profesionistilor din Educatie EDUMI

Asociatia Europeana a Profesionistilor din Educatie EDUMI este un spatiu de facilitare a invatarii si schimb de bune practici pentru profesori, oferind cursuri de formare, ateliere de lucru, simpozioane internationale, publicarea de lucrari de specialitate. Peste 25K de profesori au participat la evenimentele Edumi in anul 2021.

Proiecte aflate in desfasurare:

Picatura de bine – interventii punctuale pentru scolile din mediul rural/comunitati vulnerabile;
Carti pentru profesori – intermediaza accesul profesorilor la carti de calitate, care sa ii ajute in demersul lor de perfectionare continua;
Educatie la timpul viitor – din toamna 2021 Edumi va incepe o serie de webinarii cu acces gratuit, despre educatia sustenabila.

Obiective de Dezvoltare Sustenabila sustinute