fbpx

Enter your keyword

post

SustainAbility School #85: Standardele GRI și viitorul raportării de sustenabilitate

SustainAbility School #85: Standardele GRI și viitorul raportării de sustenabilitate

Odată cu intrarea în vigoare a noii Directive privind Raportarea de Sustenabilitate Corporativă (CSRD) în Europa, și având în vedere că și alte reglementări la nivel global se îndreaptă către raportarea obligatorie privind sustenabilitatea, vom explora cum peisajul actual al raportării corporative afectează companiile și cum Standardele GRI îi ajută să fie mai bine pregătite și cum companiile își pot valorifica cunoștințele și experiența raportării de sustenabilitate utilizând standardele GRI în tranziția la raportarea de sustenabilitate bazată pe noile standarde ESRS.

În urma participării la acest webinar, am aflat:

  • Rolul cheie al GRI în raportarea corporativă;
  • Implementarea eficientă a raportării cu standardele GRI;
  • Informații cu privire la evoluțiile viitoare în peisajul raportării, cu accent în mod special pe directiva CSRD;
  • Modul în care standardele GRI ajută organizațiile să fie pregătite pentru raportarea utilizând standardele ESRS.

Despre vorbitori: 

  • Manuel Meneses, Senior Manager Corporate & Stakeholder Engagement, Global Reporting Initiative(GRI)

Manuel Meneses este Senior Manager al echipei de implicare corporativă a GRI și din acest rol se ocupă de supervizarea angajamentului GRI cu organizațiile din Europa și Orientul Mijlociu, precum și cu gestionarea programului GRI Community. Cu peste 12 ani de experiență în modelarea și implementarea proiectelor și parteneriatelor axate pe dezvoltarea durabilă, Manuel este cofondatorul Cirklo, o firmă pionieră în consultanță pentru inovații sociale în America Latină și este de asemenea, creatorul Diaspora2030, o platformă ce facilitează conversații deschise și implicarea între practicienii dezvoltării durabile din Global South. 

Deține o diplomă în Relații Internaționale de la Universitatea Națională Autonomă din Mexic și un Master în Inovație pentru Dezvoltare Internațională Durabilă de la Universitatea din Sussex din Marea Britanie.

Alyona Yuzefovich, Community Manager, Global Reporting Initiative(GRI)

Alyona Yuzefovich este Community Manager în cadrul GRI și de peste un deceniu își îmbină expertiza în domeniul sustenabilității, antreprenoriatului și marketingului. Alyona are un masterat în Leadership Strategic pentru Sustenabilitate de la Blekinge Institute of Technology din Suedia și o licență în Studii Orientale de la Universitatea de Stat din Moscova.

Alyona a condus diverse proiecte de impact precum: coordonarea comunicării corporative a unui retailer european de electronice, este cofondatoarea unui start-up de reciclare a bateriilor din Rusia, și în calitate de acționar în singura instalație de reciclare a țării, a extins colectarea deșeurilor periculoase și infrastructura de reciclare și a implicat milioane de oameni prin parteneriate cu entități globale precum Cupa Mondială FIFA.

Este cofondatoarea Living Lab, o agenție internațională de schimbare care pune accentul pe educația transformațională pentru sustenabilitate. A fost recunoscută ca Ambasadoare Climatică En-ROADS și este absolventă a Programului Global Shapers al Forumului Economic Mondial.

Despre organizație:

GRI (Inițiativa Globală de Raportare) este o organizație internațională independentă care ajută afacerile și alte organizații să-și asume responsabilitatea pentru impactul lor, oferindu-le un limbaj comun global pentru comunicarea impactului.

De peste 25 de ani, GRI a dezvoltat și furnizat cea mai bună practică globală privind modul în care organizațiile comunică și își demonstrează responsabilitatea pentru impactul lor asupra mediului, economiei și oamenilor.

SCURT PREVIEW

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.

Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

****

Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.

Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.

Comunitatea de participanți reunește peste 155 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.

Program susținut de

Coca-Cola-900

Dedicat exclusiv membrilor CRS

[do_widget id=g5plus-posts-2]