Sustainability School #68: Auditul rapoartelor de sustenabilitate. Implicații din perspectiva companiilor auditate
Companiile cu un număr mediu anual de peste 500 de angajați trebuie să întocmească în prezent declarația nefinanciară conform Directivei UE 95/2014, transpusă local prin OMFP 1802/2014 și OMF 2844/2016, cu modificările și completările ulterioare. Declarația nefinanciară face parte din setul de situații financiare pe care entitățile trebuie sa le întocmească, fără obligativitatea de a o supune auditului.
Odată cu intrarea în vigoare a Directivei corporative de raportare de sustenabilitate 2022/2464 (“CSRD”), se schimbă radical atât criteriile de eligibilitate a entităților și informațiile care trebuie incluse în raportul de sustenabilitate, cât și obligativitatea de auditare a acestora.
Punctul comun între cerințele actuale și cerințele de raportare în cadrul CSRD rămâne Taxonomia UE (Regulamentul 852/2020), care, odată cu intrarea în vigoarea a CSRD, devine auditabilă.
Urmărind acest webinar, am aflat:
- Care este situația actuală în contextul declarației nefinanciare;
- Despre raportarea voluntară de sustenabilitate și auditarea acesteia;
- Care sunt elementele de noutate aduse de CSRD;
- Despre procesul de auditare a rapoartelor de sustenabilitate din perspectiva companiilor auditate.
Despre vorbitori
Florina Ion este Senior Manager în cadrul Departamentului de Audit și Servicii conexe, Deloitte România și are o vastă experiență în audit financiar, audit al rapoartelor de sustenabilitate și alte servicii asociate.
Mihnea Jurca este Project Manager în cadrul Departamentului de Audit și Servicii conexe, Deloitte România, specializat în raportări de sustenabilitate și Taxonomia UE, certificat GRI (Global reporting Initiative).
Despre organizație
Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță fiscală și juridică, consultanță, consultanță financiară și managementul riscului către aproximativ 90% din companiile prezente în topul Fortune Global 500® și către mii de companii din sectorul privat. Deloitte România este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din țara noastră și oferă, în cooperare cu Reff & Asociații | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice, de consultanță și managementul riscului, consultanță financiară, soluții de servicii și consultanță în tehnologie, precum și alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 3000 de profesioniști.
Scurt Preview
Înregistrarea integrală:
SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.
Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.
Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.
Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.
****
Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.
Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.
Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.
Program susținut de
Dedicat exclusiv membrilor CRS
[do_widget id=g5plus-posts-2]