fbpx

Enter your keyword

post

Sustainability School #20: Cursa spre net zero. Cum o castigam?

In urma Acordului de la Paris, guvernele mondiale s-au angajat sa mentina cresterea temperaturilor globale la max. 1,5 grade Celsius peste cele din epoca pre-industriala. Multe din guvernele tarilor dezvoltate, inclusiv cele ale Statelor Membre in Uniunea Europeana s-au angajat sa atinga neutralitatea climatica pana in 2050. Companii mari din Fortune 500 au urmat exemplul si s-au inscris in cursa spre net zero, formandu-se cea mai mare alianta globala din economia globala hotarata sa atinga neutralitatea climatica pana in 2050. Dar ce este neutralitatea climatica si cum se masoara conceptul de net zero? Neutralitatea climatica se refera la echilibrarea emisiilor prin investitii in actiuni de absorbtie, metoda cunoscuta sub numele de “offsetting”. Companiile care nu pot face imediat retehnologizari pentru a-si scadea emisiile spre zero, pot sa apeleze acum la diferite mecanisme de offsetting, urmand sa porneasca procesul de eliminare treptata a emisiilor.

In urma participarii la acest webinar am aflat:

  • Cum pot companiile sa isi reduca direct si indirect emisiile
  • Cum pot companiile sa isi compenseze emisiile de carbon
  • Ce mecanisme de acest fel exista la nivel global si ce mecanisme exista la nivel national
  • Ce oportunitati de finantare externa exista pentru transformarea companiilor din Romania si pentru reducerea drastica a emisiilor acestora

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.
Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

 

****

Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.
Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.
Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.

Obiectivele de Dezvoltare Durabila abordate:

[do_widget id=g5plus-posts-2]