Enter your keyword

post

Sustainability School #20: Cursa spre net zero. Cum o castigam?

In urma Acordului de la Paris, guvernele mondiale s-au angajat sa mentina cresterea temperaturilor globale la max. 1,5 grade Celsius peste cele din epoca pre-industriala. Multe din guvernele tarilor dezvoltate, inclusiv cele ale Statelor Membre in Uniunea Europeana s-au angajat sa atinga neutralitatea climatica pana in 2050. Companii mari din Fortune 500 au urmat exemplul si s-au inscris in cursa spre net zero, formandu-se cea mai mare alianta globala din economia globala hotarata sa atinga neutralitatea climatica pana in 2050. Dar ce este neutralitatea climatica si cum se masoara conceptul de net zero? Neutralitatea climatica se refera la echilibrarea emisiilor prin investitii in actiuni de absorbtie, metoda cunoscuta sub numele de “offsetting”. Companiile care nu pot face imediat retehnologizari pentru a-si scadea emisiile spre zero, pot sa apeleze acum la diferite mecanisme de offsetting, urmand sa porneasca procesul de eliminare treptata a emisiilor.

In urma participarii la acest webinar am aflat:

  • Cum pot companiile sa isi reduca direct si indirect emisiile
  • Cum pot companiile sa isi compenseze emisiile de carbon
  • Ce mecanisme de acest fel exista la nivel global si ce mecanisme exista la nivel national
  • Ce oportunitati de finantare externa exista pentru transformarea companiilor din Romania si pentru reducerea drastica a emisiilor acestora

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.

SustainAbility School este un program de educatie dedicat exclusiv angajatilor din organizatiile membre ale Ambasadei Sustenabilitatii in Romania prin programul Coalitia Romania Sustenabila.

Daca esti angajatul unuia dintre membri poti obtine parola de la persoana de contact a organizatiei tale in cadrul Coalitiei.

Daca angajatorul tau nu s-a implicat inca, dar vrei sa participi la editiile viitoare si sa ai acces la editiile trecute, cere decidentilor din organizatia ta sa devina membru.