SustainAbility School 117 – Healthy planet, healthy business
În lumea de astăzi, aflată într-o continuă evoluție, companiile trebuie să recunoască faptul că depind de resursele globale comune — atmosfera, oceanele, apa dulce și biodiversitatea. Cu toate acestea, multe dintre ele se concentrează în continuare exclusiv pe profitul pe termen scurt. Din păcate, nu există afaceri pe o planetă moartă, motiv pentru care este mai important ca niciodată să se echilibreze performanța economică cu impactul social și de mediu.
Sistemele de reglare ale Pământului au menținut în general planeta în limite sigure de-a lungul civilizației speciei noastre. Totuși, cercetări recente, compilate în raportul de evaluare a sănătății planetei de către oamenii de știință de la Laboratorul de Știință a Limitelor Planetare, pot explica acum, în mod detaliat, nu doar care sunt aceste limite planetare sigure, ci și dacă ne aflăm în pericol ridicat de a le depăși — ceea ce ar putea destabiliza planeta și ar avea efecte și impacturi extinse asupra societății, economiei și obiectivelor de durabilitate.
Acest webinar va explica elementele de bază ale cadrului Limitelor Planetare, dezvoltarea sa și câteva dintre noile descoperiri-cheie rezultate din cea mai recentă evaluare a sănătății planetei, care se leagă atât de obiectivele de durabilitate locale, cât și de cele globale.
Participând la acest webinar, vei aflat:
- Prezentarea cadrului privind limitele planetare și importanța acestuia pentru activitatea ta profesională și decizională;
- Evaluarea impactului depășirii limitelor planetare asupra atingerii obiectivelor de durabilitate, cu accent pe implicațiile în domeniile economic, al sănătății publice, de mediu și sociale;
- Interpretarea celor mai recente concluzii din raportul anual de evaluare a sănătății planetei, cu relevanță pentru strategii locale și globale de sustenabilitate.
Despre vorbitor:
Bruce Phillips este Expert Științific pentru Planetary Boundaries Science Lab la Institutul Potsdam pentru Cercetări privind Impacturile Climatice (PIK Potsdam), care avansează frontierele științifice în cercetarea interdisciplinară a impacturilor climatice pentru durabilitatea globală, contribuind cu cunoștințe și soluții pentru un viitor climatic sigur și echitabil. Bruce are 20 de ani de experiență în comunicarea științifică și a lucrat în Africa, Asia, Europa și America Centrală.
Despre organizaţie:
Planetary Boundaries Science Lab (PBScience Lab) este o unitate de cercetare din cadrul Institutului Potsdam pentru Cercetarea Impactului Climatic (PIK) din Germania. Laboratorul are ca misiune principală acoperirea lacunelor critice din înțelegerea și monitorizarea sistemelor planetare ale Pământului, concentrându-se în special pe conceptul de limite planetare.
Conceptul de limite planetare a fost introdus pentru prima dată în anul 2009 de o echipă de oameni de știință condusă de profesorul Johan Rockström. Acest cadru identifică nouă procese critice ale sistemului Terrei care reglează stabilitatea și reziliența planetei. Scopul este definirea unui „spațiu operațional sigur” pentru umanitate. Depășirea acestor limite crește riscul apariției unor schimbări de mediu majore, ireversibile.
SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.
Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.
Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.
Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.
****
Coaliția România Sustenabilă este un program inițiat de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.
Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.
Comunitatea de participanți reunește peste 155 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.