Caută după...

post

SustainAbility School 112 – SBTi – Cum setăm obiective climatice bazate pe știință?

SustainAbility School 112 – SBTi – Cum setăm obiective climatice bazate pe știință?

Cursa pentru a limita încălzirea globală la 1,5°C este în plină desfășurare și pentru a reuși acest lucru este esențial ca emisiile de gaze cu efect de seră (GES) să scadă cu 50% până în 2030 și să atingă nivelul net zero până în 2050. În îndeplinirea acestor obiective, inițiativa Science Based Targets (SBTi) sprijină companiile din sectorul privat să adopte obiective climatice ambițioase, bazate pe dovezi științifice, mobilizând astfel acțiuni urgente pentru protejarea mediului.

Obiectivele bazate pe știință oferă companiilor o direcție clară pentru reducerea emisiilor, contribuind astfel la diminuarea riscurilor climatice și asigurând o creștere economică sustenabilă. Numărul companiilor care își asumă angajamentul de a atinge emisii net zero este în creștere; totuși, fără un cadru standardizat, aceste obiective pot varia, iar impactul lor colectiv poate fi limitat. 

Pentru a adresa această provocare, Standardul Net-Zero oferă un ghid global, aliniat la cele mai recente cercetări climatice, pentru setarea obiectivelor net zero în mediul corporativ.

Pentru majoritatea companiilor, emisiile din lanțul de aprovizionare reprezintă cea mai semnificativă și dificil de redus sursă de emisii, fiind de aproximativ 11,4 ori mai mari decât emisiile directe. 

Decarbonizarea lanțurilor de aprovizionare la scară largă este, astfel, una dintre cele mai eficiente căi pentru a atinge obiectivul net zero global.

Participând la acest webinar, vei afla:

  • Ce este un obiectiv climatic bazat pe știință? 
  • Ce înseamnă net zero? 
  • Cum să te pregăteşti pentru stabilirea unui obiectiv bazat pe știință — demo instrumente folosite de SBTi în proceul de setare a unui obiectiv;
  • Cum să implicați şi furnizorii în acest demers? 

Despre vorbitoare:

 

În calitate de Engagement Manager pe Europa, Marco Swan sprijină dezvoltarea și implementarea strategiei regionale de implicare a SBTi pentru corporații și IMM-uri. Cu ani de experiență în gestionarea acceleratorului de ambiție climatică în Olanda, Marco are o înțelegere solidă a oportunităților și provocărilor legate de stabilirea obiectivelor bazate pe știință pentru afacerile europene.

 

 

 

Despre organizație: 

Iniţiativa SBTi a fost creată printr-o colaborare între CDP, United Nations Global Compact, World Resources Institute (WRI) şi WWF. În 2023, a fost înregistrată ca organizație de caritate în Marea Britanie, având un Consiliu de Administrație legal. SBTi a înființat, de asemenea, o filială care, odată ce va deveni pe deplin funcțională, va găzdui serviciile de validare a obiectivelor, iar toate profiturile vor fi direcționate către organizația de caritate. Stabilirea standardelor va rămâne în cadrul organizației de caritate.

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.

Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

****

Coaliția România Sustenabilă este un program inițiat de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.

Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.

Comunitatea de participanți reunește peste 155 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.