fbpx

Enter your keyword

Afaceri pentru Viitor sezonul 2, episodul 1: Petre Marian Miluț, Prefab

Afaceri pentru Viitor sezonul 2, episodul 1: Petre Marian Miluț, Prefab

Afaceri pentru Viitor –  sezonul 2, ep 1 | Petre Marian Miluț, Prefab

Ambasada Sustenabilității în România (ASR) a lansat în 2021 programul “Afaceri pentru viitor”, o serie de emisiuni în care aducem față în față cei mai importanți lideri ai mediului de afaceri și cele mai importante teme privind dezvoltarea sustenabilă.

În primul episod al sezonului 2 „Afaceri pentru Viitor” îl avem invitat pe Petre Marian Miluț, unul dintre cei mai importanți antreprenori de pe piața materialelor de construcții din România, care controlează compania Prefab, localizată în județul Călărași. 

Sustenabilitatea reprezintă un ingredient vital pentru supraviețuirea unei companii, este de părere Petre Marian Miluț.

„Cei care nu cred in sustenabilitate n-au viitor. Înseamnă că nu proiectează pentru viitor. Ori astăzi, absolut toată proiecția care se face în această lume, plecând din Silicon Valley și terminând în Parlamentul European, este legat de ceea ce putem noi să transmitem mai departe ca sa fie planeta încă în viață.”, a declarat Petre Marian Miluț, în cadrul emisiunii „Afaceri pentru Viitor”.

În opinia fondatorului Prefab, investiția în forța de muncă reprezintă un stâlp al unei societăți prospere din punct de vedere economic, dar și sustenabil.

„Acum 20 de ani aveam oameni care aveau în abilitățile lor să conducă companii de nivelul acesta pentru că aveau experiența din trecut. Astăzi e foarte greu să găsești un tânăr de 30 de ani care să poată să conducă în mod integrat un combinat. Noi avem astfel de întâlniri de comunicare în care ne cunoaștem oamenii, în familie, adică știm despre ce probleme au. Ei știu ca fabrica e în spatele lor. (…) Ei trebuie să știe că nu numai venitul lui, salariul lui conteaza, ci si faptul ca în spate are un sprijin, pentru tot ce se poate întâmpla, sa zic, în familia lui.  Adică găsește fabrica o a doua casa.  Altfel, dacă nu găsește un mediu acolo, în care să poată să se exprime, e complicat să menții forța de muncă, este o competiție. La fel și la manageri. Este o competiție.  a adăugat Petre Marian Miluț.

Sezonul 2 „Afaceri pentru viitor” dedicat IMM este un program dezvoltat de Ambasada Sustenabilității în România, în parteneriat cu ING.

Programul „Afaceri pentru Viitor” este unul dintre pilonii cei mai importanți prin care Ambasada Sustenabilității creionează viitorul și ajută companiile să se pregătească pentru un viitor mai sustenabil. 

Vezi AICI cum poți să susții acest program.