Enter your keyword

post

Afaceri pentru Viitor, sezonul 2 ep.3: Ciprian Grădinariu, Country Manager Solina România

O afacere solidă se dezvoltă în mod gradual, pe termen lung, și nu prin câștiguri obținute rapid, consideră Ciprian Grădinariu, Country Manager Solina România, unul dintre cei mai mari producători locali de ingrediente alimentare şi condimente. Compania a reușit recent să se reinventeze, inaugurând o nouă facilitate de producție, sub numele Solina Phoenix, în locul fabricii din Alba-Iulia, distrusă de un incendiuîn 2019.

„Nu credem în focuri de paie, nu credem în business făcut peste noapte sau în câștiguri imediate, pentru că acestea în general știm că nu țin mult timp. Credem în dezvoltarea pas cu pas, etapă cu etapă, și având în vedere dezvoltarea organică și rezultatele eficace și eficiente a ceea ce facem noi”, a declarat Ciprian Grădinariu în cadrul celui de-al doilea sezon al emisiunii „Afaceri pentru Viitor”, dedicat IMM-urilor, susținut de ING.

Ciprian Grădinariu afirmă că sustenabilitatea presupune o înțelegere completă a tuturor factorilor implicați în dezvoltarea unei afaceri. „Trebuie să înțelegem sustenabilitatea din perspectivă holistică. Adică, de fapt, ce înseamnă ea din toate punctele de vedere, nu doar în relația cu mediul, ci și în relația cu oamenii, în relația cu partenerii de afaceri, și până la urmă, chiar țintind spre dezvoltarea de produse și servicii. Cum ne dezvoltăm businessul și cum dezvoltăm aceste produse și servicii, pe ce ne focusăm în momentul în care vrem să fim sustenabili”, adaugă executivul.

Solina a dezvoltat deja o strategie privind atingerea obiectivelor de sustenabilitate, cu ținta clară de a ajunge la un scor de 75% la nivel de companie, până în 2023. Mai mult, la nivelul grupului Solina există un manager al sustenabilității, iar la nivel local există cel puțin un ambasador al sustenabilității.

„Sistemul de management dezvoltat în baza filozofiei Kaizen ia în calcul, în primul rând, oamenii. Nicio entitate nu există și nu se dezvoltă fără oameni. Sustenabilitatea și orice altceva sunt la îndemâna noastră. Dacă noi înțelegem ce înseamnă, cum putem contribui și, mai ales, dacă ne propunem să facem ceva în sensul acesta, putem s-o facem foarte ușor”, susține Ciprian Grădinariu.

Sezonul 2 „Afaceri pentru viitor” dedicat IMM este un program dezvoltat de Ambasada Sustenabilității în România, în parteneriat cu ING.

Programul „Afaceri pentru Viitor” este unul dintre pilonii cei mai importanți prin care Ambasada Sustenabilității creionează viitorul și ajută companiile să se pregătească pentru un viitor mai sustenabil. 

Vezi AICI cum poți să susții acest program.