fbpx

Enter your keyword

post

3 ani de SustainAbility School

3 ani de SustainAbility School

În urmă cu trei ani, Ambasada Sustenabilității în România (ASR) a lansat SustainAbility School, program de educare în management sustenabil, dezvoltat cu sprijinul companiei Coca-Cola HBC România. Programul este dedicat exclusiv angajaților care fac parte din companiile și ONG-urile membre în comunitatea ASR și a fost creat pornind de la o realitate: nu aveam o școală de sustenabilitate în România, de aici și nevoia facilitării unui context structurat de învățare, unde managerii din companii, să descopere acele informații relevante, care să îi ghideze în face tranziția de la business as usual la business sustenabil.

 „Sustenabilitatea este astăzi, încă, din nefericire, preocuparea unei minorități din mediul de business local. Suntem încă departe în a avea departamente de sustenabilitate solide în România, dar vom ajunge acolo, este doar o chestiune de timp, întreaga lume merge în această direcție. Aici intervenim noi la ASR, prin programul SustainAbility School, care își propune să sprijine profesioniștii din domeniul sustenabilității să înțeleagă conceptele cheie, să facă legătura între noțiuni și instrumente, dar mai ales, să obțină claritatea necesară pentru a naviga prin noianul de noutăți din domeniul sustenabilității și a traduce teoria în practică. Nu trebuie să uităm: gradul de sustenabilitate a unei companii nu poate fi îmbunătățit major doar prin proceduri și decizii ale echipei de top management. Sustenabilitatea unei companii depinde în mod direct de deciziile pe care le iau toți angajații acelei companii. Investiția în educarea oamenilor și a echipelor este crucială.”,  a declarat Dragoș Tuță, Președinte și Fondator, Ambasada Sustenabilității în România. 

Pe parcursul celor trei ani de derulare a programului, peste 3200 de participanți au fost prezenți la cele 97 de webinarii live, susținute de 107 de vorbitori (dintre care 50 specialiști străini, iar 57 specialiști români), iar cele 145 ore de școlarizare, sunt disponibile la un click distanță, într-o platformă de e-learning, pentru o experiență facilă de tip self-paced learning.

Anul acesta, la webinarul aniversar desfășurat pe 23 mai, l-am avut alături de noi pe Prof. Jeffrey Sachs, economist de renume mondial și lider global în dezvoltare sustenabilă, clasat printre primii 3 cei mai influenți economiști în viață.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre:

  • O perspectivă globală asupra sustenabilității și cum influențează peisajul economic mondial, precum și eforturile ambițioase ale UE în această direcție;
  • Argumente pentru accelerarea integrării sustenabilității în business, într-o lume turbulentă, cu incertitudine economică și multiple crize suprapuse și interconectate;
  • De ce G-ul din ESG este mai important ca niciodată atunci când vorbim despre schimbarea modelului de business;
  • Leadership pentru sustenabilitate: cum se schimbă rolul managementului superior și al consiliului de administrație, care sunt principalele bariere și soluții;
  • Aderarea României la OCDE și implicațiile pentru companii din punct de vedere al sustenabilității.

Sincer, sustenabilitatea va deveni modul dominant de a face afaceri. Nu mai este nici un semn de îndoială. Cu cât o companie îmbrățișează mai rapid sustenabilitatea, cu atât va evita riscul „de a rămâne în urmă” și de a suferi perturbări majore în operațiuni. În schimb, va profita de oportunitățile oferite de inovație și își va crește șansele de a deveni un lider. Avem o nevoie adevărată și profundă de schimbare de aceea, cu siguranță, lumea se va mișca în direcția sustenabilității. Orice companie responsabilă trebuie să înțeleagă acest lucru, să analizeze impactul crizelor actuale asupra afacerii și cum să pună lucrurile în perspectivă. Nu pentru 6 luni, nu pentru 12 luni, nu pentru 2 ani, ci pe termen lung. Acesta este secretul: gândirea pe termen lung și planificarea din timp”, ne-a spus Prof. Jeffrey Sachs, economist de renume mondial, lider global în dezvoltare sustenabilă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.