Sustainability School #47 – Cuvântul cu M. Cum ne-a „înnebunit” pe toți materialitatea
Context: Orice companie are un impact. Stakeholderii se așteaptă ca organizațiile să fie responsabile pentru impactul pe care îl au asupra mediului și a societății și să îl îmbunătățească în timp. În acest fel, crește încrederea și ajungem să avem companii sustenabile și societăți reziliente.
Pentru a înțelege impactul oricărei companii și pentru a le identifica pe cele mai importante trebuie să privim prin prisma materialității. Materialitatea ajută companiile să se concentreze pe creșterea domeniilor unde au impactul pozitiv cel mai mare și să minimizeze impactul negativ. Prin urmare, materialitatea este centrală pentru o raportare de sustenabilitate / ESG corectă, dar situația recentă a dus la perspective diferite asupra felului în care trebuie abordată materialitatea. Una din cele mai dificile probleme pe care le au de înfruntat cei care evaluează și raportează performanțele de sustenabilitate este evaluarea clară a ceea ce înseamnă materialitatea și cum se calculează ea.
Materialitatea este peste tot în discursul despre sustenabilitate și ESG. Și ne înnebunește pe toți cu abordări noi, complicate și mereu în conflict: materialitatea dublă, materialitatea impactului, materialitatea dinamică, materialitatea compusă și așa mai departe.
La webinarul susținut de Elaine Cohen, Manager Beyond Business, am învățat cum să navigăm toată această avalanșă de noutăți și să ne focusăm pe ceea ce contează cu adevărat, pentru cine și ce se poate face în mod concret.
În acest webinar am aflat despre:
- Diferența dintre definițiile materialității în standardele de sustenabilitate curente și viitoare (GRI, EFRAG, ISSB)
- Practici curente în evaluarea materialității și a comunicării și ce trebuie să se schimbe
- Tips & tricks pentru o evaluare practică a materialității și cum eficientizezi acest proces
Despre vorbitor:
Elaine Cohen (@elainecohen) este expertă în domeniile strategiei și raportării de sustenabilitate. Ca fondator și manager al Beyond Business, (www.b-yond.biz) din 2005 până în prezent, a consiliat peste 150 clienți în întocmirea rapoartelor de sustenabilitate/ESG/CSR și a altor tipuri de raportări. Elaine este și autoarea a trei cărți despre practicile sustenabile și a colaborat la câteva articole academice și la capitole de carte pe subiecte de sustenabilitate. Elaine este certificată ca GCB.D la ESG Competent Boards din 2021.
Scurt preview
Inregistrarea integrala:
Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.
SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.
Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.
Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.
Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.
****
Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.
Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.
Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.
Program susținut de
Dedicat exclusiv membrilor CRS
[do_widget id=g5plus-posts-2]