Enter your keyword

post

Sustainability School #26 – PNRR, accelerator al economiei sustenabile

Implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) a început la finalul anului trecut, de îndată ce Comisia și Consiliul UE și-au dat acordul pe forma finală.

La nivelul Parlamentului European există un grup de lucru dedicat implementării PNRR-urilor. De asemenea, eurodeputații lucrează la un raport al Parlamentului privind implementarea PNRR-urilor, pentru a verifica și a se asigura că guvernele își fac datoria față de cetățeni și reformele și investițiile asumate sunt îndeplinite.

Eurodeputatul Siegfried Mureșan, coraportor pe raportul Parlamentului European privind implementarea Mecanismului de Redresare și Reziliență, a venit într-o nouă ediție SustainAbility School pentru a ne explica cum putem utiliza acest instrument astfel încât să accelerăm trecerea la o economie verde și să maximizăm impactul pozitiv al reformelor.

Am aflat participând la acest seminar:

  • Care sunt ultimele evoluții la nivel european privind Mecanismul de Redresare și Reziliență
  • Cum evaluează Comisia implementarea planurilor naționale și la ce să ne așteptăm în perioada următoare
  • Unde se situează România în comparație cu alte state membre în ceea ce privește implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență
  • Care sunt oportunitățile directe pentru mediul de afaceri, precum și cele indirecte, conectate cu autoritățile publice
  • Care este complementaritatea PNRR cu alte programe susținute din bugetul de stat sau cu alte fonduri europene

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.
Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

 

****

Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.
Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.
Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.