Enter your keyword

post

Sustainability School #17: Companii eco-responsabile. De unde incepem

Subiecte precum reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera s-au transformat din discutii rezervate ONG-urilor, in obligatii pentru industriile si activitatile poluatoare. Ce era inainte un set de directii de actiune a devenit acum lege. Fie ca vorbim aici de legislatia UE, numita Green Deal, fie ca ne referim la mult mai concretele “taxa pentru plasticul nereciclat” sau faimosul “sistem de garantie-returnare”, realitatea economica se schimba accelerat.

Unele companii – putine deocamdata – prospecteaza impactul pe care aceste noi criterii de fundamentare a deciziei de cumparare sau finantare il vor avea asupra sanatatii pe termen mediu si lung a companiei. In timp ce unii fac progrese si eforturi, altii se declara depasiti si pastreaza mentalitatea “ce-o fi, o fi”.

Pentru cei din prima categorie, am incercat sa raspundem la provocarea “De unde sa incep?”. La editia cu nr 17 SustainAbility School am aflat de la Raul Pop, expert deseuri si fost secretar de stat in Ministerul Mediului, cum poti avea o companie sustenabila si ce eforturi concrete si masurabile sunt necesare pentru a te adapta cerintelor legislative.

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor Sustainability School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor CRS.

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.
Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

 

****

Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.
Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.
Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.