Enter your keyword

post

Sustainability School #17: Companii eco-responsabile. De unde incepem

Subiecte precum reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera s-au transformat din discutii rezervate ONG-urilor, in obligatii pentru industriile si activitatile poluatoare. Ce era inainte un set de directii de actiune a devenit acum lege. Fie ca vorbim aici de legislatia UE, numita Green Deal, fie ca ne referim la mult mai concretele “taxa pentru plasticul nereciclat” sau faimosul “sistem de garantie-returnare”, realitatea economica se schimba accelerat.

Unele companii – putine deocamdata – prospecteaza impactul pe care aceste noi criterii de fundamentare a deciziei de cumparare sau finantare il vor avea asupra sanatatii pe termen mediu si lung a companiei. In timp ce unii fac progrese si eforturi, altii se declara depasiti si pastreaza mentalitatea “ce-o fi, o fi”.

Pentru cei din prima categorie, am incercat sa raspundem la provocarea “De unde sa incep?”. La editia cu nr 17 SustainAbility School am aflat de la Raul Pop, expert deseuri si fost secretar de stat in Ministerul Mediului, cum poti avea o companie sustenabila si ce eforturi concrete si masurabile sunt necesare pentru a te adapta cerintelor legislative.

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor Sustainability School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor CRS.

SustainAbility School este un program de educatie dedicat exclusiv angajatilor din organizatiile membre ale Ambasadei Sustenabilitatii in Romania prin programul Coalitia Romania Sustenabila.

Daca esti angajatul unuia dintre membri poti obtine parola de la persoana de contact a organizatiei tale in cadrul Coalitiei.

Daca angajatorul tau nu s-a implicat inca, dar vrei sa participi la editiile viitoare si sa ai acces la editiile trecute, cere decidentilor din organizatia ta sa devina membru.