fbpx

Enter your keyword

post

Sustainability School #16: Sustenabilitate prin Inovatie. Introducere in Design Thinking

Nevoia de a inova este astazi tot mai prezenta in companii, devenind un ingredient critic al succesului. Este departe de a mai fi un trend sau o moda, un “good to have”, ci a devenit un diferentiator esential intre companiile care supravietuiesc si cele care esueaza. Insa, de cele mai multe ori procesele de inovatie din companii sunt intuitive, nestructurate, sau doar copiaza tendinte din piata.

In acelasi timp, asistam la schimbari majore in modelul economic, la nivel global. Europa accelereaza cel mai puternic in aceasta tranzitie economica de la business as usual la business sustenabil. La fel ca si inovatia, sustenabilitatea in business nu mai este optionala, iar viitorul afacerilor se rescrie astazi prin sustenabilitate. Un instrument util pentru facilitarea acestei transformari poate fi Design Thinking, una din cele mai folosite metodologii la nivel global in domeniul inovatiei. Prin intermediul ei, orice companie isi poate insusi un set de metode si bune practici care sa stea la baza inovatiei sustenabile pentru un viitor mai bun pentru generatiile urmatoare.

Am discutat despre toate acestea cu Adela Cristea, co-fondator si managing partner al Design Thinkers Academy Eastern Europe in cadrul sesiunii SustainabilitySchool #16: Sustenabilitatea prin inovatie. Introducere in design thinking din 21 octombrie.

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor Sustainability School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor CRS.

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.
Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

 

****

Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.
Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.
Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.

Obiectivele de Dezvoltare Durabila abordate:

[do_widget id=g5plus-posts-2]