Enter your keyword

post

Sustainability School #16: Sustenabilitate prin Inovatie. Introducere in Design Thinking

Nevoia de a inova este astazi tot mai prezenta in companii, devenind un ingredient critic al succesului. Este departe de a mai fi un trend sau o moda, un “good to have”, ci a devenit un diferentiator esential intre companiile care supravietuiesc si cele care esueaza. Insa, de cele mai multe ori procesele de inovatie din companii sunt intuitive, nestructurate, sau doar copiaza tendinte din piata.

In acelasi timp, asistam la schimbari majore in modelul economic, la nivel global. Europa accelereaza cel mai puternic in aceasta tranzitie economica de la business as usual la business sustenabil. La fel ca si inovatia, sustenabilitatea in business nu mai este optionala, iar viitorul afacerilor se rescrie astazi prin sustenabilitate. Un instrument util pentru facilitarea acestei transformari poate fi Design Thinking, una din cele mai folosite metodologii la nivel global in domeniul inovatiei. Prin intermediul ei, orice companie isi poate insusi un set de metode si bune practici care sa stea la baza inovatiei sustenabile pentru un viitor mai bun pentru generatiile urmatoare.

Am discutat despre toate acestea cu Adela Cristea, co-fondator si managing partner al Design Thinkers Academy Eastern Europe in cadrul sesiunii SustainabilitySchool #16: Sustenabilitatea prin inovatie. Introducere in design thinking din 21 octombrie.

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor Sustainability School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor CRS.

SustainAbility School este un program de educatie dedicat exclusiv angajatilor din organizatiile membre ale Ambasadei Sustenabilitatii in Romania prin programul Coalitia Romania Sustenabila.

Daca esti angajatul unuia dintre membri poti obtine parola de la persoana de contact a organizatiei tale in cadrul Coalitiei.

Daca angajatorul tau nu s-a implicat inca, dar vrei sa participi la editiile viitoare si sa ai acces la editiile trecute, cere decidentilor din organizatia ta sa devina membru.