fbpx

Enter your keyword

post

Sustainability School #11: Rolul sectorului privat in dezvoltarea urbana sustenabila

Orasele reprezinta motoarele economiei europene, asigurand locuri de munca si servicii si detinand rolul de catalizatoare ale creativitatii si inovarii la nivelul intregii UE. Este tot mai evident ca diversele provocari cu care se confrunta zonele urbane – economice, climatice, sociale, demografice si de mediu – sunt strans legate intre ele, iar succesul in materie de dezvoltare urbana poate fi atins numai prin intermediul unei abordari integrate, bazate pe colaborare. Editia cu numarul 11 din cadrul SustainAbility School a fost dedicata dezvoltarii urbane sustenabile, mai exact, rolului companiilor in planificarea, dezvoltarea si gestionarea unor orase mai sustenabile

Am abordat acest subiect complex cu Carli Venter, Senior Urban Development Specialist la Banca Mondiala.

Carli are o experienta vasta care acopera atat sectorul privat, cat si cel public si o intelegere profunda a managementului public, a guvernantei urbane si a dezvoltarii economice la nivel local si regional. Este experta in formularea de politici si strategii, facilitarea, proiectarea si implementarea proceselor participative, dezvoltarea proceselor de guvernanta si abilitatea de a naviga spatiul interguvernamental si cel al parteneriatelor public private. Are o licenta in Management Financiar, un master in Management de Mediu si un doctorat in Managementul Administratiei Publice.

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor Sustainability School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor CRS.

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.
Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

 

****

Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.
Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.
Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.

Obiectivele de Dezvoltare Durabila abordate:

10x10_SDG icons-individual-ENG-cmyk copy

[do_widget id=g5plus-posts-2]