Enter your keyword

post

ProCredit Bank

La ProCredit Bank, considerăm că orice investiție care contribuie la reducerea consumului de energie sau la producția de energie fără emisii are un loc în viitorul pe care trebuie să îl construim pentru noi și generațiile viitoare. Concret, ne-am luat angajamentul de a credita afaceri care sunt benefice sau cel puțin neutre în raport cu mediul înconjurător și de a refuza proiecte dăunătoare mediului. Mediul bancar trebuie să își asume un mecanism de filtrare a solicitarilor de finanțare prin care să se asigure că fondurile deponenților sunt investite în proiecte durabile și sustenabile. Durabilitatea unui proiect finanțat nu înseamnă doar durabilitate economică, ci și durabilitate ecologică și socială. Dacă doar una dintre aceste trei componente lipsește, nu putem vorbi de finanțări responsabile acordate în baza unor principii de sustenabilitate.

Recent, am lansat pachetul de cont curent ProGreen Aniversar, destinat persoanelor fizice care doresc sa contribuie la dezvoltarea unei economii sustenabile și care înțeleg că banii din conturile lor contribuie indirect la activitatea de finanțare pe care băncile comerciale o desfășoară. Fiecare cont ProGreen va contribui la dezvoltarea portofoliului de credite verzi, fondurile rulate prin acestea fiind alocate doar proiectelor sustenabile.

Alexandra Floricică, Head of Green Energy

Băncile ProCredit sunt bănci responsabile, orientate către dezvoltare. Aceasta presupune că în zonele unde ne desfășurăm activitatea, ne propunem să devenim banca principală a întreprinderilor mici și mijlocii care creează locuri de muncă și reprezintă motorul creșterii economice și să oferim servicii bancare și de economisire corecte și transparente oamenilor obișnuiti care caută o bancă accesibilă și de încredere.

Obiective de Dezvoltare Sustenabila sustinute