fbpx

Enter your keyword

post

USB-C va deveni modelul universal de încărcator în Europa pentru telefoane, tablete și laptopuri, într-o mutare care ar trebui să elimine anual 11.000 de tone de deșeuri

USB-C va deveni modelul universal de încărcator în Europa pentru telefoane, tablete și laptopuri, într-o mutare care ar trebui să elimine anual 11.000 de tone de deșeuri

Europa a ajuns la un acord provizoriu cu privire la adoptarea portului USB-C drept model universal de încărcător pentru mai multe categorii diferite de electronice, printre care smartphone-uri, laptopuri sau tablete, începând cu toamna anului 2024, potrivit TechCrunch.

Foto: Daniel Romero/Unsplash

Totuși, producătorii de laptopuri au primit un răgaz mai lung pentru a implementa soluția de încărcare comună, ținând cont de diferitele caracteristici de încărcare pe care le au aceste produse. Aceștia au la dispoziție 40 de luni pentru a implementa noile reguli.

Mai mult, Uniunea Europeană își dorește să ajungă în viitor la un standard de interoperabilitate pentru încărcarea wireless, însă aceasta este o țintă pentru un termen mai lung. La acel moment, Comisia Europeană va putea adapta actuala directivă pentru a se asigura că soluțiile de încărcare wireless vor respecta principiul soluției universale.

Acordul de principiu încheiat săptămâna aceasta de Parlamentul European și de Consiliul European pregătește terenul pentru un vot oficial care va avea loc în această vară pentru a modifica Directiva Echipamentelor Radio. Atunci când cele două părți legislative ale blocului european ajung la un acord, înseamnă de obicei undă verde pentru un proiect.

Parlamentul european cere un încărcător universal de mai bine de un deceniu, susținând încă de la început că este un pas important pentru a diminua nivelul de deșeuri electronice generate de consumatorii din blocul european. Concret, încărcătoarele ajung să genereze anual aproximativ 11.000 de tone de deșeuri electronice.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.