fbpx

Enter your keyword

post

Uniunea Europeană vrea sancțiuni pentru partenerii comerciali care încalcă drepturile angajaților sau angajamentele de dezvoltare sustenabilă

Uniunea Europeană vrea sancțiuni pentru partenerii comerciali care încalcă drepturile angajaților sau angajamentele de dezvoltare sustenabilă

Uniunea Europeană va propune un nou set de reguli săptămâna aceasta în ceea ce privește posibilitatea de a impune sancțiuni comerciale împotriva țărilor partenere care încalcă drepturile angajaților sau angajamentele privind acțiunea climatică, potrivit FT.

Foto: Alexandre Lallemand/Unsplash

Blocul european vrea să pună „sustenabilitatea în centrul politicilor de comerț” prin îmbunătățirea clauzelor de dezvoltare sustenabilă din contractele comerciale, după cum a explicat Valdis Dombrovskis, comisarul european pentru Comerț.

Mutarea vine la câteva zile după ce Organizația Mondială a Comerțului a adus oficial sustenabilitatea în conversația globală despre comerț, prin limitarea subvențiilor ce pot fi acordate vaselor de pescuit care activează în ape internaționale nereglementate și celor care se fac vinovate de pescuit excesiv.

 „Sustenabilitatea a trecut din plan secundar direct în centrul atenției când vine vorba de comerț global. Asta arată că există o voință mai mare acum în comunitățile globale să adresăm aceste probleme”, a declarat Dombrovskis.

Clauzele de dezvoltare sustenabilă sunt incluse în toate contractele comerciale ale Uniunii Europene deja din 2009, însă acestea au fost foarte rar utilizate pentru a forța partenerii comerciali să-și schimbe politicile naționale.

Noile reguli ar urma să fie agreate oficial de Comisia Europeană în ziua de miercuri, iar FT notează că există o șansă ridicată ca acestea să se bucure de sprijinul unei majorități în rândul statelor membre și în Parlamentul European.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.