fbpx

Enter your keyword

post

Unde se duc banii dedicați sustenabilității? Luna mai a venit cu primele ieșiri de capital din fondurile mutuale americane cu profil ESG din ultimii ani

Unde se duc banii dedicați sustenabilității? Luna mai a venit cu primele ieșiri de capital din fondurile mutuale americane cu profil ESG din ultimii ani

Investitorii au retras 3,5 miliarde de dolari din fondurile mutuale care investesc în funcție de criterii de mediu, sociale și de guvernanță (ESG), reprezentând primul an în care au retragerile au depășit ieșirile de capital din ultimii patru ani, potrivit datelor Morningstar, citate de Reuters.

Foto: Markus Winkler/Unsplash

Momentumul înregistrat de aceste fonduri „sustenabile” s-a diminuat constant după ce luna ianuarie 2021 a însemnat un record al intrărilor de capital, cu un volum de 10,3 miliarde de dolari.

Luna mai este acum un moment de referință pentru că a adus primele retrageri nete după cele din decembrie 2018, când au ieșit din piață 266 de milioane de dolari. Trebuie menționat că decembrie 2018 a fost primul an în care Morningstar a început să urmărească aceste fonduri mutuale.

Cele mai multe fonduri cu profil de sustenabilitate sunt fonduri care investesc în acțiuni, ceea ce le face vulnerabile în fața unui declin al piețelor de capital. Asta înseamnă că scăderile de pe burse sunt principalul motiv al acestor retrageri, iar banii vor reveni atunci când piața va reveni pe creștere, a explicat Jon Hale, director de cercetare pe zona de sustenabilitate în cadrul Morningstar.

Anul trecut, intrările de capital pentru fondurile cu profil de sustenabilitate au înregistrat un nivel record de 69,2 miliarde de dolari, o creștere cu 35% peste anul anterior.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.