fbpx

Enter your keyword

post

Un pas în spate pentru emisiunile de obligațiuni cu profil ESG. Organizațiile supranaționale își reduc activitatea în această direcție

Un pas în spate pentru emisiunile de obligațiuni cu profil ESG. Organizațiile supranaționale își reduc activitatea în această direcție

Ritmul emisiunilor de obligațiuni dedicate proiectelor de mediu sau celor sociale a încetinit la nivel global în prima jumătate a anului, în contextul în care s-a redus activitatea organizațiilor supranaționale în această direcție, pe fondul sentimentului generat de războiul din Ucraina, respectiv de creșterea dobânzilor, potrivit Reuters.

Foto: Sharon McCutcheon/Unsplash

Emisiunile de obligațiuni sociale, de mediu sau de sustenabilitate au scăzut cu 23%, la 428 miliarde de dolari, în primele șase luni ale anului, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Pentru comparație, întreaga piață de emisiuni de obligațiuni a scăzut cu 13% în această perioadă, conform datelor Refinitiv.

Reducem estimările noastre cu privire la emisiunile de obligațiuni sociale, de mediu sau de sustenabilitate în 2022, de la 1.600 de miliarde de dolari la 1.000 de miliarde de dolari”, notează Bank of America într-un raport.

Decizia de a revizui estimările anterioare a venit în contextul în care condițiile macroeconomice la nivel global s-au deteriorat, iar agențiile guvernamentale și organizațiile supranaționale au lansat emisiuni de obligațiuni ESG sub așteptări. Pentru context, Uniunea Europeană, Națiunile Unite sau Organizația Mondială a Comerțului sunt toate organizații supranaționale. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.