fbpx

Enter your keyword

post

Un nou studiu a descoperit microplastice în carne, lapte și sânge de animale

Un nou studiu a descoperit microplastice în carne, lapte și sânge de animale

Pentru prima dată, a fost depistat microplastic în carnea de vită şi de porc, în sângele vacilor şi porcilor din fermele din Elveția și Franța, în laptele la cutie din supermarket, în cisternele cu lapte şi în laptele muls manual, precum şi în furajele pentru animale. 18 din cele 25 de mostre de lapte conțineau microplastic, 7 din 8 mostre de carne de vită  și 5 din 8 mostre de carne de porc erau de asemenea contaminate cu microplastic, conform Green Queen. 

Foto: Naja Bertolt Jensen/Unsplash

Cercetătorii olandezi de la Universitatea Liberă din Amsterdam (VUA) care au făcut aceste descoperiri au folosit aceleaşi metode ca în studiul din luna martie, atunci când au stabilit prezența microplasticele în sângele oamenilor. Anterior acestei descoperiri, cercetătorii au stabilit că oamenii consumă particulele minuscule de plastic prin hrană şi apă, precum şi prin respiraţie.

Plasticul din mediu, în special în oceanele lumii, poluează aprovizionarea cu alimente, creează medii acide și contribuie la albirea coralilor, precum și la creșterea temperaturilor.

Cu microplasticele prezente în hrana animalelor, nu este surprinzător că o majoritate clară a produselor din carne și lactate testate conțineau microplastice. (…) Trebuie urgent să scăpăm lumea plasticul din hrana animalelor pentru a proteja sănătatea animalelor și a oamenilor”, a spus Maria Westerbos de la Plastic Soup Foundation într-o declarație.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.