Enter your keyword

post

Tranziția energetică dă naștere unui număr tot mai mare de locuri de muncă în SUA

Numărul de locuri de muncă în sectorul fotovoltaicelor a crescut cu 9% în 2021 în SUA, ajungând la un total de 255.000, în contextul în care majoritatea celor care activează pe acest segment lucrează în implementare și în dezvoltarea de proiecte, conform unui raport oficial citat de agenția de presă Reuters.

Foto: Nuno Marques/Unsplash

Această evoluție marchează o creștere a locurilor de muncă din sectorul centralelor fotovoltaice, după ce numărul lor s-a contractat în 2020 pe fondul perturbărilor generate de pandemie, după cum arată raportul organizației non-profit cunoscută drept Interstate Renewable Energy Council.

Numărul locurilor de muncă din sectorul fotovoltaicelor s-a dublat în ultimul deceniu, de la mai puțin de 106.000 în anul 2011. Acest segment este printre sectoarele care înregistrează cele mai rapide creșteri în industria energetică americană, pe fondul unei cereri ridicate.

Reprezentanții industriei se folosesc de această situație atunci când își promovează interesele în fața clasei politice americane și îi cer congresului să vină cu facilități fiscale pentru a-i încuraja și mai mult pe americani să se angajeze în sectorul energiei regenerabile.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.