Enter your keyword

post

Toyota recheamă la fabrică mii de vehicule din primul model electric produs de companie pentru piața globală

Producătorul auto Toyota Motor Corp a anunțat la finalul săptămânii trecute că 2.700 de vehicule electrice trebuie să se întoarcă la fabrică, din cauza riscului ca roțile să se desprindă de automobil, potrivit Reuters.

Foto: Christina Telep/Unsplash

Toyota este cel mai mare producător auto din lume în funcție de vânzări, iar modelul pe care îl recheamă la fabrică este SUV-ul bZ4X, primul vehicul electric produs de companie pentru piața globală. Dintre cele 2.700 de vehicule, 2.200 au fost vândute către Europa, 260 către Statele Unite, 10 în Canada și 110 în Japonia.

În același timp, compania Subaru Corp a anunțat că va rechema la fabrică 2.600 de vehicule din modelul Solterra, primul vehicul electric al companiei, dezvoltat în parteneriat cu Toyota. Motivul pentru care aceste vehicule trebuie să ajungă înapoi la fabrică este același ca în cazul Toyota.

Autoritatea japoneză de reglementare în acest caz a menționat că întoarcerile și frânările bruște generează riscul ca una dintre roți să se desprindă. Cu toate acestea, autoritățile au declarat că nu au identificat până acum niciun accident cauzat de această defecțiune. În cazul vehiculelor vândute în Japonia, acestea nu au ajuns încă la clienți, întrucât erau dedicate doar testelor și showroom-urilor. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.