Enter your keyword

post

Tesla se confruntă cu pierderi de miliarde de dolari, iar Elon Musk spune că lucrează pentru a nu intra în faliment

Producătorul auto Tesla se confruntă cu pierderi de miliarde de dolari într-un context în care a deschis fabrici noi care nu sunt încă profitabile, înregistrează diferite probleme în lanțul de aprovizionare, în timp ce compania a fost afectată în ultimii doi ani de restricțiile impuse pentru a lupta cu pandemia de Covid-19. Toate acestea l-au determinat pe CEO-ul Elon Musk să aducă în discuție teama de faliment într-un interviu acordat recent, potrivit CNN.

Foto: Austin Ramsey/Unsplash

Ultimii doi ani au fost un coșmar total în ceea ce privește întreruperile din lanțul de aprovizionare, unde ne-am confruntat cu problemă după problemă. (…) Încă nu s-a terminat. Temerea noastră principală este cum ținem fabricile deschise, astfel încât să putem plăti oamenii și să nu intrăm în faliment”, a declarat Elon Musk într-un interviu cu un grup de proprietari Tesla.

Totuși, sursa citată precizează că Elon Musk a utilizat diferite exagerări la nivel de limbaj în timpul interviului. Aceasta ar putea fi situația și în cazul discuției despre riscul de faliment care planează asupra Tesla. Spre exemplu, miliardarul a spus că producătorii auto „încearcă să dea faliment”, o exprimare care ține mai mult de limbajul colorat al lui Musk, nu de analiza financiară.

Acum, Tesla trece prin cel mai dificil trimestru din ultimii mai bine de doi ani, din punct de vedere financiar. Fabrica Tesla din Shanghai este închisă de câteva săptămâni din cauza restricțiilor legate de Covid.

Totodată, Musk a explicat în interviu că cele două fabrici Tesla deschise în acest trimestru, în Germania și în Texas, generează pierderi de miliarde de dolari din cauza problemelor înregistrate pe lanțul de aprovizionare. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.