fbpx

Enter your keyword

post

Synevo România lansează a doua ediție a campaniei Soluții pentru Comunitate: 150.000 euro pentru 10 proiecte inovatoare în domeniile sănătate, educație și protecția mediului

Synevo România lansează a doua ediție a campaniei Soluții pentru Comunitate: 150.000 euro pentru 10 proiecte inovatoare în domeniile sănătate, educație și protecția mediului

Synevo România, liderul pieței locale de servicii de diagnostic de laborator, inițiază, cu sprijinul Asociației Medicover, a doua ediție a inițiativei „Soluții pentru Comunitate”. Aceasta reprezintă un efort concentrat de-a lungul unui an de zile pentru a scoate în evidență, sprijini și finanța și  concretiza zece proiecte remarcabile ce vizează educația, sănătatea și protecția mediului.

ONG-urile din România, cu o tradiție de cel puțin doi ani în activitate, împreună cu instituțiile de învățământ care îndeplinesc criteriile stabilite, sunt încurajate să se alăture campaniei. Proiectele înscrise vor fi apreciate în funcție de criterii precum impactul, coerența, eficiența și sustenabilitatea lor. Procesul de înscriere este simplificat prin platforma online www.solutiipentrucomunitate.ro, deschisă pentru aplicații începând cu data de 5 octombrie. La încheierea etapei evaluative, zece dintre cele mai bune proiecte vor beneficia de sprijin financiar, suma totală alocată fiind de 150.000 euro.

În urma impactului remarcabil al primei noastre ediții, este imperativ să continuăm această călătorie. Experiența de jurizare a proiectelor de anul trecut ne-a arătat că există o putere neexplorată în comunitățile noastre, o dorință importantă de a produce schimbări vizibile și de durată. Înțelegem că sfera sănătății,  în care activăm cu pasiune, este strâns legată de aspectele mai largi ale sănătății comunității – o educație solidă și un mediu sustenabil. Prin campania «Soluții pentru Comunitate», vrem să oferim acea punte între prezent și un viitor în care educația, sănătatea și mediul converg pentru binele fiecăruia dintre noi”, a declarat Laurențiu Luca, Director General Synevo România.

Încheiată recent, prima ediție a campaniei „Soluții pentru Comunitate” a avut un impact considerabil, atingând direct peste 100.000 de beneficiari în cadrul proiectelor implementate. Aceste acțiuni nu doar că au abordat nevoile imediate, dar au și pus bazele unor schimbări durabile în comunitate, consolidând în același timp spiritul de colaborare și inovație.

„Ediția inaugurală a campaniei «Soluții pentru Comunitate» a fost cu adevărat memorabilă. Am văzut din prima linie angajamentul și pasiunea extraordinară depuse de organizațiile neguvernamentale și instituțiile de învățământ care au dus la bun sfârșit proiectele lor cu succes, atingând o gamă largă de beneficiari – de la copii și tineri aflați în situații vulnerabile, la persoane în vârstă și comunități locale. Continuăm, deci, misiunea noastră de a sprijini inițiativele inovatoare care vor aduce soluții durabile pentru provocările actuale și viitoare din România”, a declarat George Istrate, Director General Asociația Medicover.

Campania „Soluții pentru Comunitate” se derulează în trei etape care cuprind: depunerea proiectelor, evaluarea și implementarea celor selectate. Jurizarea va fi realizată de organizatori și de un juriu din care fac parte reprezentanți mass media.

Temele vizate în campania „Soluții pentru Comunitate”

Educația – Îmbunătățirea condițiilor din unitățile de învățământ din medii defavorizate, digitalizarea școlilor, educație pentru un stil de viață sănătos, programe de conștientizare și gestionare a emoțiilor etc.

  • Sănătatea – Programe integrate destinate recuperării diferitelor tipuri de dependență, programe de prevenție medicală în rândul copiilor instituționalizați, proiecte inovative cu aplicabilitate în sănătate, programe de implementare de cursuri de prim ajutor etc.
  • Mediul – Proiecte menite să găsească soluții pentru realizarea mai multor spații verzi, proiecte care pot diminua risipa de resurse, programe de reciclare/ reutilizare etc.

Depunerea proiectelor

Proiectele se depun online pe platforma programului, www.solutiipentrucomunitate.ro, în perioada 5 octombrie 2023, ora 00:00- 27 octombrie 2023, ora 17:00.

Evaluarea proiectelor

Proiectele înscrise în campanie vor fi evaluate de către organizatori în prima etapă de selecție, care vizează îndeplinirea tuturor criteriilor de eligibilitate din regulament. Proiectele astfel selectate și declarate finaliste vor fi ulterior susținute în fața juriului, care le va evalua și nota. Din juriu fac parte Laurențiu Luca – Director General Synevo România, Alexandra Moisescu – Corporate Communications Director Synevo România, George Istrate – Director General Asociația Medicover, Lăcrămioara Botezatu – CSRmedia.ro și Vlad Petreanu – jurnalist. Criteriile de notare și departajare urmărite de comisia campaniei sunt impactul proiectului, coerența și eficiența proiectului, sustenabilitate. Nota finală a fiecărui proiect este media aritmetică a notelor acordate de toți reprezentanții juriului.

Regulamentul complet și documentele necesare înscrierii proiectelor în campanie sunt disponibile pe platforma www.solutiipentrucomunitate.ro.

*****

Despre Synevo România

Synevo este principalul furnizor de soluții de diagnostic de laborator din România, oferind peste 2.000 de tipuri de analize uzuale și avansate, de la teste de prevenție și diagnostic primar, până la teste de monitorizare a diverselor terapii. Synevo România administrează o rețea națională de 22 de laboratoare clinice, inclusiv un laborator de analize veterinare și 168 de centre de recoltare, amplasate în zone ușor de accesat din 76 de localități. Mai mult de 1.500 de angajați se implică în furnizarea serviciilor de laborator pentru 1,8 milioane de clienți unici, efectuând peste 18,6 milioane de teste în fiecare an.

Cu o experiență de 28 de ani în industrie, Synevo România furnizează informații esențiale profesioniștilor din domeniul sănătății, unităților medicale, companiilor farmaceutice, cercetătorilor și pacienților, cu scopul de a-i ajuta să ia decizii informate și oferă acces la platforme digitale care permit clienților să beneficieze de experiențe personalizate. www.synevo.ro

 Synevo România face parte din Medicover, unul dintre liderii internaționali din domeniul serviciilor medicale și de diagnostic, companie fondată în 1995 și listată și cotată la Bursa Nasdaq Stockholm. www.medicover.com

 

Despre Asociația Medicover

Asociația Medicover s-a înființat în 2016, cu ajutorul Fundației Medicover, ambele organizații fiind patronate de Fundația Christina și Jonas af Jocknick, întemeietorii Medicover. Asociația Medicover este axată pe educarea, sprijinirea comunităților locale și dezvoltarea unor programe care să contribuie în mod direct sau indirect la îmbunătățirea sănătății și la sensibilizarea publicului pentru un stil de viață adecvat.

Principala inițiativă a Asociației Medicover este Programul de Prevenție a Diabetului Zaharat de Tip 2 și a Bolilor Civilizației “înCerc”, prin intermediul căruia peste 8.000 de copii din două orașe din România au fost evaluați cu privire la riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 și al bolilor civilizației, aproape 1.500 dintre aceștia participând inclusiv la etapa de consiliere personalizată, derulată pe parcursul a câte 18 luni pentru fiecare dintre ei. În plus, Asociația Medicover derulează multiple alte proiecte și acțiuni de voluntariat, cum ar fi “Nutriție pentru SuperEroi” sau cele implementate sub egida  “Împreună putem face mai mult” și umbrela proiectului “Resurse pentru fapte bune”, cu ajutorul voluntarilor Medicover și Synevo.

Ca recunoaștere pentru proiectele derulate, Asociația Medicover a primit premii în cadrul celor mai importante evenimente CSR din România, precum Romanian CSR Awards, Gala Societății Civile, Community Index. Pentru mai multe informații, vizitați www.medicover.ro/despre-noi/asociatia-medicover și www.in-cerc.ro.

Pentru mai multe detalii despre campania Soluții pentru Comunitate contactați agenția MSL The Practice accesând datele de mai jos:

Sabina Iancu, MSL The Practice

E: sabina.iancu@thepractice.ro

M: 0751.757.081

Pentru mai multe informații despre activitatea companiei Synevo în România contactați Biroul de presă din România accesând datele de mai jos:

Ovidiu Lefter, Axios PR & Public Affairs

E: ovidiu.lefter@axios.ro

M: 0727.323.892

Pentru mai multe detalii despre activitatea Asociației Medicover contactați agenția SAG MEDIA COMMUNICATIONS utilizând datele de mai jos:

W: Sagmediateam.com

E: contact@sagmediateam.com 

M: 0732.710.894 (Andreea Paleologu)

M: 0745.526.660 (Cristian Paleologu)