Enter your keyword

post

Sustenabilitatea jucăriilor: LEGO investește 1 miliard de dolari pentru a construi în SUA o facilitate de producție cu amprentă de carbon neutră

Grupul LEGO a anunțat că plănuiește să investească 1 miliard de dolari pentru a construi o facilitate de producție cu amprentă de carbon neutră în statul american Virginia, potrivit ESG Today.

Foto: Xavi Cabrera/Unsplash

Noua fabrică va avea o suprafață de aproape 160.000 mp, iar necesarul de energie va fi acoperit din surse de energie regenerabilă. Totodată, facilitatea va fi gândită pentru a minimiza consumurile de energie și consumurile de resurse neregenerabile.

La finalul anului 2020, grupul LEGO a lansat o serie de angajamente referitoare la reducerea emisiilor de carbon și stabilirea unor ținte clare în acest sens. Unele dintre inițiative se refereau atunci la nevoia de a investi în materiale sustenabile, eficiență energetică și nevoia de a utiliza energie 100% din surse regenerabile la toate fabricile, birourile și magazinele controlate de grup.

LEGO vrea să construiască un parc fotovoltaic la locația noii facilități de producție din Virginia pentru a-și satisface necesarul de energie. Aceasta va fi a doua fabrică din SUA a grupului și a șaptea la nivel global, iar activitățile ce vor fi desfășurate aici țin de modelarea, procesarea și ambalarea produselor.

Construcția acestei fabrici va demara în toamna acestui an, iar producția ar trebui să înceapă în a doua jumătatea a anului 2025.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.