Enter your keyword

post

,,Sustenabil zi de zi”, un ghid cu sfaturi practice pentru un stil de viață ecofriendly

,,Sustenabil zi de zi”, un ghid cu sfaturi practice pentru un stil de viață ecofriendly

Asociația Environ în parteneriat cu Eco Synergy și Stratos au lansat ,,Sustenabil zi de zi”, un ghid cu sfaturi practice pentru un stil de viață ecofriendly, care pot fi aplicate în renovarea locuinței, deplasări, organizarea unei petreceri, cumpărarea și prepararea mâncării, educarea celor mici și nu numai.

Proiectul ,,Sustenabil zi de zi” se adresează tuturor celor care sunt interesați de un stil de viață sănătos și cu o amprentă mai mică asupra mediului înconjurător. Realizat de Asociația Environ în parteneriat cu Eco Synergy și Stratos, ghidul este mai degrabă o culegere de informații care își propune să îi ajute pe cititori să înțeleagă câteva principii de bază ale unui stil de viață cu impact minim asupra mediului.

Ghidul abordează 24 dintre cele mai frecvente activități zilnice din viața unui om, propunând alternative mai puțin dăunătoare mediului pentru gesturi precum alegerea sau renovarea locuinței, deplasări, organizarea unei petreceri, cumpărarea și prepararea mâncării sau educarea celor mici.

,,Sustenabilitatea a devenit un termen în trend folosit tot mai mult atât în mediul de afaceri, cât și în discuțiile între prieteni, însă puțini sunt cei care știu de fapt ce înseamnă să fii sustenabil. Studiile arată că oamenii își doresc să trăiască într-un mediu sănătos și curat, dar nu știu care sunt soluțiile pe care le au pentru a contribui la acest lucru. Noi ne-am propus ca prin acest proiect să arătăm că sustenabilitatea este un stil de viață care se construiește în fiecare zi prin alegerile conștiente pe care le facem și poate fi la îndemâna fiecăruia, dacă există interes și informare”, a declarat Roxana Puia, director marketing Environ.

„Acest ghid de sustenabilitate ar trebui sa devină un ghid de bune maniere în ceea ce privește comportamentul responsabil al fiecăruia dintre noi. Multe schimbări majore au plecat de la idei și gesturi mici, iar responsabilitatea față de mediu este o schimbare majoră care trebuie să se întâmple în societatea noastră. Sustenabilitatea nu este ceva abstract și nici nu trebuie să fie numai un atribut al companiilor, modelelor economice sau al instituțiilor; sustenabilitatea trebuie să devină o latură umană, o calitate precum empatia, responsabilitatea, grija. Nu în ultimul rând, sustenabilitatea începe de la fiecare dintre noi!”, a declarat Luminița Roșca, director general Eco Synergy. Ghidul este disponibil online pe sustenabilzidezi.ro și începând cu 2021 se va regăsi și în librării.