fbpx

Enter your keyword

post

SustainAbility School #89 – Cine se teme de ESRS?

SustainAbility School #89 – Cine se teme de ESRS?

Intrarea în vigoare a noii directive europene privind raportarea sustenabilității companiilor (Corporate Sustainability Reporting Directive – CSRD) a transmis în mediul de afaceri un val de emoție, amplificat de publicarea setului complementar de standarde (European Sustainability Reporting Standards – ESRS). 

Privit printr-o prismă de compliance, pachetul CSRD/ESRS presupune, cu siguranță, mult mai multe resurse alocate și competențe dezvoltate pentru conformare decât vechea directivă privind raportarea nefinanciară (Non-Financial Reporting Directive – NFRD). 

Văzut însă ca un instrument la dispoziția managerilor interesați să-și conducă organizațiile pe drumul de la business as usual la sustainable business, noul set legislativ european poate reprezenta cheia care deschide poarta de intrare în lumea afacerilor de viitor.

În urma participării la acest webinar, am aflat:

  • Imaginea de ansamblu (the big picture);
  • Raportarea – etapă în proces vs, scop în sine;
  • Conceptele cheie ale ESRS;
  • De la abordare transversala la proces continuu;
  • Noi perspective și competențe necesare.

 

Despre vorbitor:

Doru Mitrana este Director al Diviziei de Training din cadrul The CSR Agency și Director de programe în cadrul Ambasadei Sustenabilității în România. Acesta are un impresionant background educațional în domeniile marketing, management, comunicare și responsabilitate socială corporativă.
În anul 2012, Doru a absolvit programul de masterat în Management Responsabil al Universității Steinbeis din Berlin, iar înainte de acest master, a obținut specializări în online marketing (2010), process communication (2009) și leadership creativ, în cadrul programului ERISMA al ASOCIAȚIEI ERUDIO (2008).

Doru este implicat activ în mediul ONG din România, fiind președinte și membru fondator al Asociației MaiMultVerde, organizație non-guvernamentală de protecție a mediului, cu misiunea de a construi o nouă cultură a responsabilității și voluntariatului pentru mediu în țara noastră.

Despre organizație

The CSR Agency este prima companie românească de consultanță de management specializată în CSR (Responsabilitate Socială Corporativă) și Sustenabilitate. Echipa are o experiență de peste 10 ani în domeniu și este pregătită să lucreze cu toate organizațiile care sunt dispuse să accepte și să îmbrățișeze sustenabilitatea ca fiind codul lor de conduită în afaceri. 

Portofoliul de servicii variază de la training la evaluare, raportare (GRI, SASB, TCFD, ESRS etc.) până la implicarea stakeholderilor și planificare strategică pentru organizaţii. Astfel, The CSR Agency instruiește și consiliază organizații de toate dimensiunile, în materie de responsabilitate corporativă și sustenabilitate, ajutându-le să înțeleagă și să integreze aceste aspecte în operațiunile lor.

SCURT PREVIEW

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile parte din programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului: 

Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

****

Coaliția România Sustenabilă este un program inițiat de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.

Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.

Comunitatea de participanți reunește peste 155 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.