fbpx

Enter your keyword

post

SustainAbility School #87: Transformarea digitală – Catalizator pentru sustenabilitate

SustainAbility School #87: Transformarea digitală – Catalizator pentru sustenabilitate

Impulsionate de creșterea conștientizării sociale și de mediu, de presiunea de reglementare în creștere și de potențialele avantaje economice, companiile integrează tot mai mult sustenabilitatea în lanțurile lor de aprovizionare. 

Astfel, transformarea digitală a apărut ca un catalizator cheie pentru această schimbare, oferind companiilor instrumente pentru îmbunătățirea transparenței și trasabilității, pentru optimizarea logistică și utilizarea resurselor, luarea deciziilor bazate pe date și inovarea pentru un viitor mai sustenabil.

Pe măsură ce tehnologia continuă să evolueze, putem anticipa chiar mai multe soluții revoluționare ce vor propulsa afacerile către un management sustenabil al lanțului de aprovizionare.

În acest peisaj transformator, AKFI – Actionable Knowledge Foundational Institute, joacă un rol instrumental, oferind un cadru cuprinzător pentru evaluarea performanței de sustenabilitate, încurajând colaborarea între părțile interesate, dezvoltând resurse valoroase și construind capacități în cadrul afacerilor. 

Eforturile continue ale AKFI asigură că companiile au instrumentele și cunoștințele necesare pentru a naviga în această tranziție și a atinge succesul în gestionarea sustenabilă a lanțului de aprovizionare.

În urma participării la acest webinar, am aflat:

  • Informații despre cadrul celor cinci forțe ale sustenabilității și cum să le aplicați în organizația din care faceți parte;
  • Intermediul prin care transformarea digitală poate fi folosită pentru a îmbunătăți transparența și trasabilitatea în lanțul vostru de aprovizionare;
  • Identificarea provocărilor de reglementare și de conformitate cu care se confruntă întreprinderile din Uniunea Europeană în implementarea practicilor sustenabile în lanțurile lor de aprovizionare;
  • Cum explorăm studiile de caz ale companiilor ce implementează cu succes practici sustenabile;
  • Care este rolul AKFI în conectarea profesioniștilor în sustenabilitate și în învățarea din experiențele lor.

Despre vorbitor:

Manuel Vexler este un lider în tehnologie și afaceri cu o vastă experiență în industria de telecomunicații și IT. În prezent, el îndeplinește funcția de Director Executiv al institutului AKFI  și instructor și facilitator la Cornell University. Manuel Vexler are o vastă experiență în industrie, având diverse poziții la nivel înalt pe parcursul carierei sale, fiind Chief Marketing Officer (CMO) la Huawei și arhitect de servicii pentru cloud computing și virtualizare de rețea.

În ceea ce privește background-ul educațional, Manuel Vexler deține o diplomă de Master în Inginerie Electrică – Electronică Medicală (MSc.EE) de la Universitatea din Iași, România, un Certificat de Inginerie de Rețea și Management de la Universitatea din Toronto și un Certificat de Executive Marketing de la Queen’s University, Kingston, Canada. Recent el a obținut trei certificate în System Thinking, Digital Transformation și Intrapreneurship de la Cornell University, N.Y.

Despre organizație:

AKFI este o alianță de colaborare non-profit a întreprinderilor cu scopul de a pune laolaltă sustenabilitatea, ESG, investițiile sociale responsabile (SRI) și transformarea digitală, în mod profitabil.

SCURT PREVIEW

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile parte din programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului: 

Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

****

Coaliția România Sustenabilă este un program inițiat de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.

Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.

Comunitatea de participanți reunește peste 155 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.