fbpx

Enter your keyword

post

SustainAbility School #82: Să ne pregătim pentru biodiversitate

SustainAbility School #82: Să ne pregătim pentru biodiversitate

În ciuda studiilor respectate, piețele financiare, investitorii, creditorii și actorii corporativi par să fie reticenți în ceea ce privește trecerea biodiversității ca o prioritate pe agenda lor.

Acest lucru este surprinzător, având în vedere recenta pandemie globală, problemele actuale de securitate alimentară și interdependența acestora cu clima. 

Putem numi oare acest fenomen „biocrastinare”?

Raportul privind riscurile globale pentru anul 2023 al Forumului Economic Mondial ne arată că șase dintre cele mai importante zece riscuri ale lumii sunt legate de mediu, cu un efect asupra producției economice globale. 

 Participând la acest webinar, am aflat:

  • De ce merită să ne îndreptăm atenția asupra biodiversității?;
  • Ce provoacă pierderea biodiversităţii?;
  • Ce măsuri putem lua pentru a stopa pierderea biodiversității?;
  • Ce pot face instituțiile financiare și corporațiile în această direcție?;

Despre vorbitor: 

  • Nicole Kozlowski, head of engagement în cadrul Planet Tracker

Nicole Kozlowski este head of engagement în cadrul Planet Tracker, unde este responsabilă de promovarea adoptării acțiunilor pozitive pentru natură pe piețele financiare.

Nicole este o profesionistă cu experiență în domeniul strategiei în afaceri, finanțelor sustenabile  și tehnologiei financiare. Înainte de a se alătura echipei Planet Tracker, Nicole a fost șefa relațiilor cu clienții din regiunea EMEA pentru Bloomberg LP, unde a fost responsabilă de implementarea unei strategii de aliniere a relațiilor externe ale companiei cu programele de filantropie ale acesteia.

Nicole deține un master în Economie Politică Internațională de la King’s College London și  este licențiată în Studii Europene la Universitatea Bremen. A obținut certificarea CFA nivel 4 în investiții ESG și este absolventă a programului Young SDG Innovator și membră a Rețelei UN Global Compact din Marea Britanie.

Despre organizaţie:

Planet Tracker este un think tank financiar non-profit, care realizează analize și rapoarte pentru a alinia piețele de capital cu granițele planetare. Misiunea organizației este de a crea o transformare semnificativă și ireversibilă a activităților financiare globale, până în anul 2030.

SCURTT PREVIEW

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.

Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

****

Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.

Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.

Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.

Program susținut de

Coca-Cola-900

Dedicat exclusiv membrilor CRS

[do_widget id=g5plus-posts-2]