Enter your keyword

post

SUSTAINABILITY SCHOOL #77: Imperativul LCA – de ce orice companie are nevoie de acest instrument

Conform Dicționarului enciclopedic de mediu, evaluarea ciclului de viață (LCA) a unui produs reprezintă evaluarea și analizarea consecințelor acțiunii produsului asupra mediului. Analiza urmărește produsul de la extracția și prelucrarea materiei prime, trecând prin toate fazele sale de producție, transport și distribuție, utilizare – rentabilizare, întreținere și reciclare și mergând până la depozitarea finală sau până la reintegrarea sa în mediul înconjurător.

Astfel, în cadrul acestui webinar vom explora importanța LCA în peisajul corporativ de astăzi, cu focus mai ales pe aspectul legislativ. Este crucial ca fiecare companie să încorporeze practicile LCA pentru a putea lua decizii sustenabile și a respecta reglementările de mediu.

Pornind de la o introducere în LCA, vom defalca conceptele și metodologiile principale din spatele acestui instrument puternic, astfel încât să putem înțelege principiile fundamentale ale evaluării impactului asupra mediului al unui produs sau proces pe parcursul întregului său ciclu de viață, de la extracția materiilor prime până la sfârşitul duratei de viaţă.

În contextul în care starea planetei se degradează într-un ritm alert, este mai important ca niciodată să înțelegem la ce ne este utilă evaluarea LCA și cum se folosește acest instrument pentru a crește gradul de transparență, asumare și responsabilitate a companiilor.

  Participând la acest webinar, vei afla:

  • Noțiuni de bază despre conceptele și metodologiile fundamentale LCA;
  • De ce fiecare companie din Europa va avea nevoie de LCA;
  • Exemple practice ale utilizării LCA;
  • Aplicații digitale utilizate în LCA;
  • Pași pentru inițierea unui proces de tip LCA.

Despre vorbitor

Tanja Holm este o profesionistă cu background în marketing, cofondatoare a Environmental Impacts Academy, pasionată de creșterea capacității LCA în companii prin identificarea de tinere talente și formarea profesioniștilor experimentați în domeniul sustenabilității și factorilor de decizie în evaluarea ciclului de viață de mediu. Tanja este pasionată de marketing și de comunicarea privind modul în care companiile integrează LCA în operațiunile lor.

Despre organizație

Environmental Impacts Academy reprezintă o mulțime de oameni care muncesc cu sens pentru ei înșiși și pentru alții și pentru a salva planeta în același timp.

Pentru a aduce cu adevărat o schimbare și pentru că datele de mediu și evaluarea ciclului de viață a mediului vor fi esențiale pentru fiecare companie din lume, Environmental Impacts Academy educă și împuternicește profesioniști din domeniul sustenabilității din întreaga Europă, prin intermediul cursurilor pe care le oferă, pentru a face LCA.

 

Dacă organizația pentru care lucrezi este deja membru, înscrie-te aici:

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.

Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

****

Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.

Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.

Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.