Enter your keyword

post

SUSTAINABILITY SCHOOL #76: Atragerea de finanțări sustenabile – Cum se schimbă perspectiva de a gândi și de a acționa

SUSTAINABILITY SCHOOL #76: Atragerea de finanțări sustenabile – Cum se schimbă perspectiva de a gândi și de a acționa

Lumea se schimbă, la fel și modul în care am fost învățați să gândim, să acționăm sau să ne dezvoltăm afacerile. Sustenabilitatea nu mai este doar un cuvânt la modă sau o oportunitate de a avea un avantaj competitiv, ci este din ce în ce mai mult o cerință de integrat în modelul de business, de luat în considerare în deciziile de finanțare și de achiziții și chiar de analizat, măsurat și raportat transparent, pentru un număr din ce în ce mai mare de companii (aproximativ 50.000 la nivel EU, începând cu 01 ianuarie 2024).

Aliniat cu interesul crescut al investitorilor pentru finanțări sustenabile, se dezvoltă și instrumente noi în piața de capital, ca alternativă la finanțarea clasică și devine din ce în ce mai complicat pentru un decident să înțeleagă și să aleagă ușor ce i se potrivește.

  În urma participării la acest webinar, am aflat:

  • Legătura dintre sectorul financiar și sustenabilitate;
  • Care este contextul național, regional și global al instrumentelor „verzi”;
  • Ce sunt instrumentele „verzi”, care sunt principalele caracteristici și diferențe între ele;
  • Exemple sectoriale în care pot fi folosite;
  • Ce se schimbă în universul unei companii în urma folosirii unui astfel de instrument;
  • Studiu de caz – Sustainability Linked Bonds, emise de Autonom în 2021, în premieră regională (pașii procesului de emisiune, cum funcționează instrumentul, ce presupune raportarea și monitorizarea, next steps).

Despre vorbitor

Magdalena Caramilea este Director de Sustenabilitate în cadrul Autonom și are ca principale responsabilități dezvoltarea sustenabilă a companiei, raportarea non-financiară și planificarea scenariilor aferente, fiind activ implicată și în comunicarea cu investitorii și extinderea conștientizării impactului în mediu și societate, în rândul colegilor și partenerilor de business.

Adeptă a sustenabilității în viața de zi cu zi, acasă și în afaceri deopotrivă, este pasionată de oameni și de natură, folosind călătoriile ca modalitate de a înțelege lumea și de a se implica în diverse proiecte umanitare.

S-a alaturat echipei Autonom în urmă cu 5 ani, în urma preluării diviziei de leasing operațional a Băncii Transilvania (BT Operational Leasing), unde avea rolul de Director de Risc Control și Raportare. Este absolventă a facultății de Cibernetică, Statistică și Previziune Economică în cadrul ASE București și are un master în Finanțe, Bănci și Burse de Valori.

Având „Evoluează zilnic” ca valoare de bază și proces de învățare continuă, Magdalena a ales în ultimii ani diverse sisteme de formare, națională sau internațională, printre care un program de „Financial Markets” la Yale University, un „Fast Track MBA” la BISM (Bucharest International School of Management) și programul „Guvernanță Corporativă care creează Valoare” dezvoltat de ENVISIA Boards of Elite în parteneriat cu BVB (în curs).

Este în prezent certificată ca INTERNATIONAL SUSTAINABLE BUSINESS® Specialist, specializare completată și de alte programe specifice cum ar fi Green, Social and Sustainable Bonds sub egida IFC Green Bond Technical Assistance Program (GB-TAP), Rotterdam School of Management sau GRI Reporting and Standards.

Despre organizație

Autonom este o companie cu capital 100% românesc, pornită în 2006, în Piatra Neamț și este un jucător în top 3, după cifra de afaceri, în sectoarele principale de activitate: leasing operațional și închirieri auto.
Compania oferă soluții moderne de mobilitate și finanțare precum: închirieri pe termen scurt și mediu, leasing operațional, transferuri cu șofer, închirierea temporară de flote, servicii de fleet management, asistență rutieră, servicii de spălătorie auto și închiriere de echipamente. Acestea sunt furnizate printr-o rețea națională unică, prezentă în 36 de orașe din România, iar compania operează o flotă de peste 14.000 de mașini.

SCURT PREVIEW

ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.

Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

****

Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.

Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.

Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.

Program susținut de

Coca-Cola-900

Dedicat exclusiv membrilor CRS

[do_widget id=g5plus-posts-2]