Enter your keyword

post

SustainAbility School #71: From Zero to Sustainability Hero! – Evoluția companiilor pe Scala Sustenabilității

Evoluția contextului sustenabilității în ultimii doi ani a fost una extrem de accelerată, conducând la o creștere semnificativă, ca număr, dimensiune și intensitate, a temelor de sustenabilitate prezente în viața noastră, indiferent de domeniul în care activăm.  

Astfel, noi reglementări, noi concepte, noi așteptări și cerințe se transformă în viitoarele criterii de decizie atât în plan personal, cât și în plan profesional, iar în anii ce vor urma, cunoștințele și competențele legate de sustenabilitate vor deveni indispensabile, precum sunt astăzi competențele de operare pe calculator (Word, Excel etc.) și cunoașterea limbii engleze la nivel avansat.

Scala Sustenabilității este un instrument ce permite companiilor să atingă sustenabilitatea în business în timp ce își mențin profitul, să răspundă cerințelor legale de raportare nefinanciară și chiar să le depășească, să identifice și să gestioneze tipurile diferite de impact, riscurile și oportunitățile și să genereze valoare pentru stakeholderi.

Discuția în cadrul webinarului a fost structurată în două părți: 

  • Partea I (la nivel organizațional) – Scala Sustenabilității: ce este, care sunt indicatorii specifici fiecărei trepte, cum avansează organizațiile de pe o treaptă pe alta;
  • Partea a II-a (la nivel individual) – competențe și resurse de instruire în domeniul sustenabilității.

Urmărind acest webinar, am aflat:  

  • Cum ne racordăm la principalele surse de informare cu privire la problematicile economice, sociale și de mediu;
  • Cum se declină sustenabilitatea în domeniul nostru de activitate;
  • Cum recunoaștem o companie/organizație/instituție angajată pe o traiectorie sustenabilă;
  • Cum putem contribui la tranziție.

Despre vorbitor

Doru Mitrana este Director al Diviziei de Training din cadrul The CSR Agency și Director de programe în cadrul Ambasadei Sustenabilității în România. Acesta are un impresionant background educațional în domeniile marketing, management, comunicare și responsabilitate socială corporativă.

În anul 2012, Doru a absolvit programul de masterat în Management Responsabil al Universității Steinbeis din Berlin, iar înainte de acest master, a obținut specializări în online marketing (2010), process communication (2009) și leadership creativ, în cadrul programului ERISMA al ASOCIAȚIEI ERUDIO (2008).

Doru este implicat activ în mediul ONG din România, fiind președinte și membru fondator al Asociației MaiMultVerde, organizație non-guvernamentală de protecție a mediului, cu misiunea de a construi o nouă cultură a responsabilității și voluntariatului pentru mediu în țara noastră.

Despre organizație

The CSR Agency este prima companie românească de consultanță de management specializată în CSR (Responsabilitate Socială Corporativă) și Sustenabilitate. Echipa are o experiență de peste 10 ani în domeniu și este pregătită să lucreze cu toate organizațiile care sunt dispuse să accepte și să îmbrățișeze sustenabilitatea ca fiind codul lor de conduită în afaceri. 

Portofoliul de servicii variază de la training la evaluare, raportare (GRI, SASB, TCFD etc.) și până la implicarea stakeholderilor și planificare strategică pentru organizaţii. Astfel, The CSR Agency instruiește și consiliază organizații de toate dimensiunile, în materie de responsabilitate corporativă și sustenabilitate, ajutându-le să înțeleagă și să integreze aceste aspecte în operațiunile lor.

Dacă organizația pentru care lucrezi este deja membru, înscrie-te aici:

Înregistrarea integrală:

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.

Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

****

Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.

Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.

Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.