Enter your keyword

post

Sustainability School #64: Cum poate asigura economia circulară bunăstarea în limitele planetare

Context

În ultimii 100 de ani, am cunoscut o expansiune fără precedent în istorie. În prezent, consumăm peste 100 de miliarde de tone de materiale în fiecare an pentru a satisface nevoile umane, însă 5 din cele 9 limite planetare au fost depășite. 

Conform Stockholm Resilience Center, limitele planetare continuă să fie încălcate în ultimii ani. Acestea reprezintă un set de nouă limitări ale mediului înconjurător în cadrul cărora omenirea poate continua să se dezvolte și să prospere pentru generațiile viitoare. Depășirea unei limite planetare implică riscul unor schimbări bruște ale mediului. Dezvoltarea acestui concept s-a bazat pe dovezile științifice conform cărora acțiunile umane, în special cele ale societăților industrializate, au devenit principalul factor determinant al schimbărilor globale de mediu. 

Având în vedere că populația globală continuă să crească, iar standardele de viață din întreaga lume sunt în creștere, în ce măsură putem oferi în mod realist mijloace de trai de calitate ridicată fără a eroda în mod fundamental sistemele terestre esențiale care susțin viața? O economie circulară este regenerativă, eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor și este concepută în circuit închis. Ar putea fi aceasta cheia care să rezolve această dilemă? Vă vom prezenta rezultatele ultimului Raport global privind decalajele în materie de circularitate pentru a afla.

 

Prin participarea la webinar vei afla:

  • care este importanța fundamentală a resurselor materiale în rezolvarea provocărilor sociale și de mediu;
  • ce efect ar putea avea o economie circulară asupra limitelor planetare;
  • cum să identificați marile praguri din economia globală pe care trebuie să le schimbăm;
  • care sunt cele mai recente reglementări ale UE în domeniul economiei circulare și cum interferează cu alte inițiative din zona de mediu precum taxonomia europeană sau pachetul “Fit for 55”;
  • cum pot fi derulate strategiile de economie circulară în întreaga lume.

 

Despre vorbitor:

Matthew a lucrat în domeniul economiei circulare timp de peste 10 ani, oferind consultanță întreprinderilor, orașe și guverne naționale. El este responsabil de stabilirea agendei de cercetare a Circle Economy și conduce inițiativa de raportare a decalajelor de circularitate. El este motivat de utilizarea datelor pentru a zugrăvi o imagine despre cum ar putea arăta o economie a viitorului și despre cum putem oferi prosperitate în cadrul limite ale planetei noastre.

Dacă organizația pentru care lucrezi este deja membru, înscrie-te aici:

Înregistrarea integrală:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.

SustainAbility School este un program de educare dedicat exclusiv angajaților din organizatiile membre ale Ambasadei Sustenabilității în România prin programul Coaliția România Sustenabilă.

Dacă ești angajatul unuia dintre membri poți obține parola de la persoana de contact a organizației tale în cadrul Coaliției.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, cere decidenților din organizația ta să devină membru.

Dacă vrei să participi la cursurile viitoare și să ai acces la arhiva sesiunilor SustainAbility School, devino membru:  https://ambasadasustenabilitatii.ro/inscrieri/ 

Verifică aici lista membrilor ASR:  https://ambasadasustenabilitatii.ro/membri-crs/