fbpx

Enter your keyword

post

Sustainability School #62: Sustenabilitatea din perspectivă climatică – cum motivezi oamenii să acționeze

Sustainability School #62: Sustenabilitatea din perspectivă climatică – cum motivezi oamenii să acționeze

Context

V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă cu noi din punct de vedere emoțional când ne gândim la criza climatică? De ce simțim că majoritatea oamenilor se îndepărtează atunci când, de fapt, ar trebui să se implice prin acțiune și să genereze schimbarea pozitivă de care avem nevoie? Cum îi putem ajuta pe oameni să se simtă nu doar capabili să acționeze, ci și să fie creativi și entuziasmați să contribuie?

În acest webinar, Charly Cox, coach și autoare premiată în domeniul schimbărilor climatice, va împărtăși o abordare riguroasă și practică pentru schimbarea mentalității asupra climei. Ea va explica procesul de tranziție a oamenilor de la lipsa unei atitudini și teama de eșec la stări mai creative, orientate spre acțiune, discutând și despre modul în care putem folosi acest proces pentru a stimula inovația și chiar colaborarea.

De asemenea, Charly va povesti și despre rolul pe care sentimentele de amenințare și neputință îl joacă în blocarea angajamentului nostru în probleme sistemice și de ce eșuează frecvent eforturile obișnuite de a motiva oamenii. Bazându-se pe cercetările din cartea sa recent publicată “Climate Change Coaching: the power of connection to create climate action” (Open University Press 2022), Charly va împărtăși lecții esențiale despre modul în care liderii din lumea afacerilor, activismului și guvernamentală au motivat și au inspirat cu succes oamenii să se implice în combaterea schimbărilor climatice.

Urmărind acest webinar, am aflat:

  • Cum să înțelegi mai bine motivul pentru care reacția oamenilor la criză eșuează atât de des și ce putem face pentru a aborda această situație mai eficient;
  • Cum să găsești un model util de a implica oamenii în acțiuni susținute privind schimbările climatice;
  • Cum să înțelegi legătura dintre modul în care ne simțim și modul în care inovăm;
  • Ce poți face pentru a crea cele mai bune condiții astfel încât imaginația să își atingă potențial maxim.


Despre vorbitor

 

Charly Cox este coach premiat în domeniul schimbărilor climatice și co-fondator al Climate Change Coaches, companie certificată B Corp, care, cu ajutorul instrumentelor de coaching, ghidează liderii în a dezvolta acțiuni climatice cu impact pozitiv. Charly și echipa ei au fost pionieri în domeniul coaching-ului privind schimbările climatice și au scris recent prima carte pe acest subiect.

Dacă vrei să participi la cursurile viitoare și să ai acces la arhiva sesiunilor SustainAbility School, devino membru: https://ambasadasustenabilitatii.ro/inscrieri/ 

Verifică aici lista membrilor ASR: https://ambasadasustenabilitatii.ro/membri-crs/ 

Scurt Preview

Înregistrarea integrală:

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.

Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

****

Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.

Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.

Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.

Program susținut de

Coca-Cola-900

Dedicat exclusiv membrilor CRS

[do_widget id=g5plus-posts-2]