fbpx

Enter your keyword

post

SUSTAINABILITY SCHOOL #56: Schimbarea socială – de la teorie la practică

SUSTAINABILITY SCHOOL #56: Schimbarea socială – de la teorie la practică

Context

„Leave No One Behind”, a nu lăsa pe nimeni în urmă, este principiul esențial al Agendei 2030, un document universal, adoptat în cadrul lucrărilor summit-ului ONU de la New York din anul 2015 și îmbrățișat de 193 state, inclusiv România. Agenda 2030 promovează echilibrul între cele trei dimensiuni ale dezvoltării sustenabile: economică, socială şi de mediu. Astfel, prin intermediul a 17 obiective clare și cuantificabile (Sustainable Development Goals), a fost stabilită o agendă de acţiune ambiţioasă în vederea eradicării sărăciei extreme, combaterii inegalităţilor şi a injustiţiei şi protejării planetei până în 2030.

Mai mult de jumătate din cele 17 Obiective ale Agendei 2030 contribuie la generarea de impact social pozitiv și facilitează schimbări sistemice pentru binele tuturor, ceea ce poate însemna acces la educație de calitate, servicii de sănătate, hrană și locuire, integrare pe piața muncii, echitate și egalitate de șanse, dezvoltarea comunităților vulnerabile etc.

În urmă cu 5 ani, Ashoka România lansa prima „Hartă a Inovatorilor Sociali”, harta oamenilor care schimbă România în bine din perspectivă socială. La finalul anului 2022, alături de IZI data, Ashoka România a documentat cea de-a doua ediție a Hărții: peste 700 de oameni implicați din mediul privat, administrația publică și sectorul non-profit. Din cercetare, a rezultat și topul inovatorilor sociali și al susținătorilor lor, ce include peste 25 dintre cele mai cunoscute nume ale antreprenoriatului social.

 Urmărind acest webinar, vei afla:

  • Cum arată analiza de rețea a inovatorilor sociali;
  • Care au fost învățămintele-cheie rezultate din procesul de analiză și interviuri, precum locul pe care îl ocupă blocajele culturale sau de mentalitate în impactul colectiv, formarea relațiilor și a conexiunilor intersectoriale, nevoia de înțelegere comună a termenilor folosiți în sector (de exemplu: rezultate vs. impact) li multe altele;
  • Cum ne putem orienta mai ușor spre impact social pozitiv și cum ajută colaborarea cros-sectorială (companii, ONG-uri, autorități);
  • Cum ne uităm la teoria schimbării sociale și ce procese ne-ar putea ajuta în designul granturilor și al sponsorizărilor, instrumente-cheie pentru a dezvolta programe de investiții comunitare eficiente și pe termen lung.

Despre vorbitor:

 

Ana Murray este directorul biroului Ashoka România – organizație parte a celei mai mari rețele globale de susținere a antreprenoriatului social – din ianuarie 2021. S-a alăturat organizației acum 4 ani, după aproape 10 ani de muncă în mediul corporate, în poziții concentrate pe conturarea de strategii, management al reputației, comunicare digitală și management de program. Ana este și alumni al Lions Club International, Aspen Institute Romania (Fellow, 2010) și al German Marshall Fund (Fellow, 2016).

 

Despre organizație

De mai bine de 40 de ani, Ashoka se remarcă drept prima organizație globală în sprijinul antreprenoriatului social, susținând peste 3,800 de inovatori în peste 80 de țări. Ashoka Fellows sunt persoane care au dezvoltat soluții sistemice pentru unele dintre cele mai importante probleme sociale şi care se remarcă prin personalitatea antreprenorială. Ashoka România tocmai a aniversat 5 ani de la înființarea din 2017. În acest timp a derulat numeroase proiecte cu scopul susținerii societății civile românești, și a selectat 8 inovatori sociali români (Ashoka Fellows), persoane care prin munca lor zilnică fac România un loc mai bun de trăit pentru noi toți.

Dacă organizația pentru care lucrezi este deja membru sau ești voluntar, înscrie-te aici.
Dacă vrei să participi la cursurile viitoare și să ai acces la arhiva sesiunilor SustainAbility School, devino membru.
Verifică aici lista membrilor ASR.

SCURT PREVIEW

Înregistrarea integrală:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.
Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

 

****

Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.
Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.
Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.

Program susținut de

Coca-Cola-900

Dedicat exclusiv membrilor CRS

[do_widget id=g5plus-posts-2]