fbpx

Enter your keyword

post

SUSTAINABILITY SCHOOL #55: SPONSORIZARE ȘI SDG ÎN CONTEXTUL NOILOR MODIFICĂRI ALE CODULUI FISCAL

SUSTAINABILITY SCHOOL #55: SPONSORIZARE ȘI SDG ÎN CONTEXTUL NOILOR MODIFICĂRI ALE CODULUI FISCAL

Context:

Companiile își dezvoltă strategiile de responsabilitate socială prin alinierea la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite („Sustainable Development Goals” – Agenda 2030). În același timp, organizațiile non-profit și partenerii comunitari ai mediului privat, încă nu au această practică. Deseori, lipsa limbajului comun privind SDG-urile face mai dificilă colaborarea dintre cele două sectoare și încetinește ritmul inițiativelor ce pot construi mai rapid, un mediu mai sănătos și o societate mai incluzivă și mai echitabilă.

Totodată, această nesincronizare conduce și la riscul ca noul cadru legislativ privind legea sponsorizării, optimizat în luna septembrie 2022, să nu producă efectele pozitive scontate: creșterea sumelor direcționate către organizațiile non-profit în vederea dezvoltării de parteneriate strânse, cu efecte pe termen mediu și lung, bazate pe investiții cu impact pozitiv social și/sau de mediu.

Urmărind acest webinar, am aflat:

  • Despre cum programele de finanțare/ sponsorizare ar putea fi un început de dialog cu ONG care să asimileze acest mod de lucru în strategiile lor de intervenție în comunitate;
  • În ce măsură acest lucru răspunde nevoii comune a tuturor actorilor implicați pentru o mai bună întelegere a problemelor și a soluțiilor, o mai bună bugetare și raportare și creșterea impactului și a ritmului schimbărilor în comunitate.

Despre vorbitori:

Mădălina Marcu, director dezvoltare ARC cu o experiență de 20 de ani în design, implementare și masurare de programe de grantmaking și voluntariat corporativ, campanii de fundraising și advocacy pentru o mai bună legislație in domeniul filantropiei.

Cristina Hanganu, Director de comunicare & CSR, Lidl Romania cu o experiență de 25 de ani în crearea și implementarea strategiilor de responsabilitate socială și comunicarea acestora pentru companii din industrii diverse.

Dacă organizația pentru care lucrezi este deja membru sau ești voluntar, înscrie-te aici.
Dacă vrei să participi la cursurile viitoare și să ai acces la arhiva sesiunilor SustainAbility School, devino membru.
Verifică aici lista membrilor ASR.

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.
Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

 

****

Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.
Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.
Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.

Program susținut de

Coca-Cola-900

Dedicat exclusiv membrilor CRS

[do_widget id=g5plus-posts-2]