fbpx

Enter your keyword

post

Sustainability School #53: Profilul ideal al specialistului în sustenabilitate

Sustainability School #53: Profilul ideal al specialistului în sustenabilitate

Context:

În ultimii ani, se poate observa o schimbare majoră în atitudinea față de sustenabilitate. Accentul sporit al investitorilor asupra celor 3 indicatori (mediu, societate și guvernanță), legislația emergentă privind schimbările climatice, dar și justiția socială oferă îndemnuri puternice la acțiune.
În prezent, societatea așteaptă ca profesioniștii în sustenabilitate să își deruleze activitatea în contextul a numeroase probleme sociale și de mediu, aflate mereu în schimbare rapidă, dar și să gestioneze o serie de opinii, de cele mai multe ori, conflictuale, ale diverselor categorii de stakeholderi.
Dar ce înseamnă în mod concret, acest lucru pentru profesioniștii în sustenabilitate din cadrul companiilor și de ce abilități sau competențe au nevoie pentru a naviga în acest peisaj aflat într-o continuă schimbare globală?

Urmărind acest webinar, am aflat:  

  • Care sunt ultimele tendințe și provocări în materie de sustenabilitate;
  • De ce abilități și competențe este nevoie pentru o carieră sustenabilitate, dar și pentru a crea impact în acest domeniu;
  • Care este mecanismul prin care Institutul pentru Responsabilitate și Sustenabilitate Corporativă din Marea Britanie, sprijină persoanele și companiile pentru a excela în acest domeniu.

Despre vorbitor:

Anita Longley este profesionist în sustenabilitate, cu peste treizeci de ani de experiență atât în sectorul public, cât și în cel privat. Fiind o susținătoare pasionată a colaborării și a transparenței, ea a oferit și a creat de-a lungul timpului, strategii de sustenabilitate de impact și parteneriate comunitare. De asemenea, Anita este fostul președinte al Institutului de Responsabilitate Corporativă și Sustenabilitate (ICRS – www.icrs.info), iar în prezent deține funcția de administrator al Scottish Power Foundation.

 

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.
Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

 

****

Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.
Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.
Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.

Program susținut de

Coca-Cola-900

Dedicat exclusiv membrilor CRS

[do_widget id=g5plus-posts-2]