Enter your keyword

post

Sustainability School #53: Profilul ideal al specialistului în sustenabilitate

Context:

În ultimii ani, se poate observa o schimbare majoră în atitudinea față de sustenabilitate. Accentul sporit al investitorilor asupra celor 3 indicatori (mediu, societate și guvernanță), legislația emergentă privind schimbările climatice, dar și justiția socială oferă îndemnuri puternice la acțiune.
În prezent, societatea așteaptă ca profesioniștii în sustenabilitate să își deruleze activitatea în contextul a numeroase probleme sociale și de mediu, aflate mereu în schimbare rapidă, dar și să gestioneze o serie de opinii, de cele mai multe ori, conflictuale, ale diverselor categorii de stakeholderi.
Dar ce înseamnă în mod concret, acest lucru pentru profesioniștii în sustenabilitate din cadrul companiilor și de ce abilități sau competențe au nevoie pentru a naviga în acest peisaj aflat într-o continuă schimbare globală?

Urmărind acest webinar, am aflat:  

  • Care sunt ultimele tendințe și provocări în materie de sustenabilitate;
  • De ce abilități și competențe este nevoie pentru o carieră sustenabilitate, dar și pentru a crea impact în acest domeniu;
  • Care este mecanismul prin care Institutul pentru Responsabilitate și Sustenabilitate Corporativă din Marea Britanie, sprijină persoanele și companiile pentru a excela în acest domeniu.

Despre vorbitor:

Anita Longley este profesionist în sustenabilitate, cu peste treizeci de ani de experiență atât în sectorul public, cât și în cel privat. Fiind o susținătoare pasionată a colaborării și a transparenței, ea a oferit și a creat de-a lungul timpului, strategii de sustenabilitate de impact și parteneriate comunitare. De asemenea, Anita este fostul președinte al Institutului de Responsabilitate Corporativă și Sustenabilitate (ICRS – www.icrs.info), iar în prezent deține funcția de administrator al Scottish Power Foundation.

 

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.

SustainAbility School este un program de educație dedicat exclusiv angajaților din organizatiile membre ale Ambasadei Sustenabilității în România prin programul Coaliția România Sustenabilă.

Dacă ești angajatul unuia dintre membri poți obține parola de la persoana de contact a organizației tale în cadrul Coaliției.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, cere decidenților din organizația ta să devină membru.