fbpx

Enter your keyword

post

Sustainability School #49: Inovația în strategiile de reducere a emisiilor de CO2

Sustainability School #49: Inovația în strategiile de reducere a emisiilor de CO2

Context: Se pare că procesul de reducere a emisiilor de carbon nu a fost niciodată atât de important pentru consiliile directoare ale companiilor, luând în calcul presiunea tot mai mare din partea clienților, investitorilor și a angajaților. În acest nou context, companiile se străduiesc tot mai mult pentru a deveni mai sustenabile prin îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă.  
 
Astăzi, peste 50% din IMM-urile din Uniunea Europeană fac eforturi pentru a reduce consumul de energie, iar peste 80% din companiile Fortune 500 și-au setat ținte pentru combaterea schimbărilor climatice. Pe de altă parte, țintele facile, precum schimbarea surselor de iluminat clasice cu LED-uri, nu mai sunt suficiente, iar tipurile de acțiuni care erau considerate inovatoare acum câțiva ani, astăzi sunt parte din normalitate.  

Ținând cont de constrângerile financiare și de limitările forței de muncă, coroborate cu cererile permanente ale clienților, investitorilor și angajaților pentru produse și servicii accesibile și, totodată, provenite din surse etice și responsabile, oare cum reușesc companiile să fie lideri și să creeze bune practici în domeniul reducerii emisiilor de carbon? Cum abordează companiile provocarea de a continua să se diferențieze prin demersurile lor de sustenabilitate? 

La webinarul susținut de Simon Graham, Head of Innovation la De Courcy Alexander (DCA), am aflat mai multe despre inovația în procesul de reducere a emisiilor de carbon și cum poate fi folosită pentru compania ta. 

 În acest webinar am aflat:  

  • Care sunt barierele în calea unui management sustenabil, în special în domeniul reducerii emisiilor de CO2? 
  • Cum folosesc companiile inovația pentru a-și reduce emisiile de CO2? 
  • Ce pași poate urma o companie pentru a stimula inovația în domeniul reducerii amprentei de carbon? 

Despre vorbitor:

Un strategist care a petrecut 15 ani în domeniul stimulării de modele inovatoare în managementul de business și sustenabilitate, Simon Graham este Head of Innovation la De Courcy Alexander (DCA). La origine cercetător în domeniul Big Data și al imaginilor din satelit, el a fost în fruntea creării de noi idei de business în domenii precum economia circulară, energiile regenerabile și transportul cu emisii scăzute. Programele dezvoltate de el, ca specialist intern și consultant independent, i-au adus peste 20 de premii pentru transformarea proceselor pentru a fi zero-carbon și zero-deșeuri. De asemenea, a lucrat cu furnizorii pentru a elimina sclavia modernă și traficul de persoane. Fost Visiting Fellow la Universitatea din Nottingham, el este acum Chief Knowledge Officer la Zero Carbon Academy și membru al Royal Geographical Society, a publicat peste 20 de capitole de carte și articole despre sustenabilitate și afaceri și a fost intens citat în reviste precum The Econimist la The New Scientist.  

De Courcy Alexander (DCA) este o companie de consultanță pentru inovația sustenabilă cu sediul la Londra. Fondată în 2014, DCA a lucrat cu entități din sectorul public și privat pentru a crea planuri pe termen lung care merg dincolo de decarbonizare, permițând transformarea în sectoare greu de decarbonizat folosind economia de hidrogen și creând procese care se adresează produselor greu reciclabile. Compania are o expertiză majoră în crearea de colaborări între industrii pentru a depăși barierele din calea inovației și antreprenoriatului și care asigură succes sustenabil și pe termen lung. De curând, DCA a primit titlul de Compania de consultanță pe inovație în sustenabilitate a anului în Regatul Unit, la Gala Premiilor pentru Cercetare și Dezvoltare 2022.  

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.
Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

 

****

Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.
Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.
Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.

Program susținut de

Coca-Cola-900

Dedicat exclusiv membrilor CRS

[do_widget id=g5plus-posts-2]