fbpx

Enter your keyword

post

SUSTAINABILITY SCHOOL #46 – ACȚIUNEA CLIMATICĂ – CUM O ABORDĂM CORECT?

SUSTAINABILITY SCHOOL #46 – ACȚIUNEA CLIMATICĂ – CUM O ABORDĂM CORECT?

Context:  Dincolo de nevoia urgentă de a lupta împotriva schimbărilor climatice, există și alte considerente pentru a implementa Acțiunea Climatică. Dintre ele, putem enumera: pregătirea pentru modificările legislative, nevoia de eficientizare a costurilor și a consumurilor de energie, poziționarea mai bună a brand-ului, relațiile cu investitorii și partenerii de afaceri, îmbunătățirea percepției regionale, re-alinierea cu schimbările din industrie, atragerea de noi talente, generarea unor noi surse de cerere.  

La webinarul susținut de Alexandra Petrujinschi am înțeles mai bine cum să abordăm reducerea amprentei de carbon a companiilor.

În acest webinar am discutat despre:  

  • Care sunt cei 4 piloni ai strategiei pentru sustenabilitate? 
  • De unde începem atunci când vrem să calculăm amprenta de carbon? 
  • Care sunt etapele pentru setarea unor ținte de reducere și pentru monitorizarea schimbărilor? 
  • Ce sunt compensările emisiilor de carbon și cum funcționează ele? 
  • Cum comunicăm corect despre acțiunile pentru climă (bune practici și ce să evităm în comunicare 

Despre vorbitor 

Alexandra Petrujinschi s-a alăturat echipei Vertis acum aproape 5 ani. Astăzi, ea este Carbon & EAC Trader la Strive, Brandul Climate Action al Vertis Environmental Finance. 

Pasiunea Alexandrei pentru mediul înconjurător a început la universitate, la Facultatea de Geografie a Universității Al. I. Cuza, specialitatea Știința Mediului. Este expert în piețele europene conforme și în piețele voluntare de carbon. Expertiza pe aceste subiecte îi permite să susțină și să consilieze organizațiile în tranziția către o economie decarbonizată.  

Strive este Brandul Climate Action al Vertis Environmental Finance, un pionier in piețele internaționale de carbon, cu peste 20 de ani de experiență. Strive sprijină companiile să facă tranziția către o economie cu emisii reduse, ajută corporațiile să-și înțeleagă impactul asupra mediului, să calculeze amprenta de carbon, oferind servicii de consultanță legate de strategia de sustenabilitate Net-Zero, să atingă neutralitatea climatică sau să intre în piața voluntară de carbon. Vertis este una dintre cele mai vechi firme de comercializare a certificatelor de carbon din lume, având o experiență vastă în domeniul creditelor de carbon, cu peste 140 de milioane de unități tranzacționate. 

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.

SustainAbility School este un program de educatie dedicat exclusiv angajatilor din organizatiile membre ale Ambasadei Sustenabilitatii in Romania prin programul Coalitia Romania Sustenabila.

Daca esti angajatul unuia dintre membri poti obtine parola de la persoana de contact a organizatiei tale in cadrul Coalitiei.

Daca angajatorul tau nu s-a implicat inca, dar vrei sa participi la editiile viitoare si sa ai acces la editiile trecute, cere decidentilor din organizatia ta sa devina membru.

Program susținut de

Coca-Cola-900

Dedicat exclusiv membrilor CRS

[do_widget id=g5plus-posts-2]