Enter your keyword

post

Sustainability School #44: Sustainability School #44 – ISO 26000 – Cheia integrării comportamentului responsabil în organizații

În contextul actual, companiile își definesc succesul dincolo de profituri și vânzări: practicile de responsabilitate socială sunt esențiale pentru a atinge așteptările mereu în creștere ale stakeholderilor.  

În acest context, ISO 26000:2010 oferă o abordare acceptată la nivel global asupra bunelor practici și face posibilă trecerea de la simplele “bune intenții” la acțiuni concrete cu valoare clară.  

Am aflat mai mai multe despre acest subiect în webinarul susținut de Adriana Rosenfeld, Președintele Comitetelor Naționale de Standardizare pentru ISO TC 207 și ISO TC 309, și Cristina Lopez, Auditor principal ISO 14001:2015 & ISO 45001:2018 

În cadrul prezentării, am aflat despre ISO 26000:2010 și faptul că:  

  • Reprezintă  o taxonomie de responsabilitate socială acceptată la nivel global 
  • Reprezintă o definiție a responsabilității sociale agreată internațional 
  • Reprezintă  un consens global asupra principiilor și practicilor de responsabilitate socială 
  • Care sunt principiile și problemele de bază legate de responsabilitatea socială 
  • Importanța identificării și angajării stakeholderilor în cadrul politicilor de responsabilitate socială 
  • Cum se corelează ISO 26000:2010 cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, cu inițiativele de raportare nefinanciară, procesele de due-dilligence și auditurile sociale

Despre vorbitori:

Adriana Rosenfeld este specialist în informații de mediu, formator de formatori în CSR (IBEROAMERICAN NETWORK OF UNIVERSITIES FOR CSR (REDUNIRSE). 
Ca profesionist independent, conduce echipe de lucru responsabile pentru design-ul și implementarea proiectelor centrate pe sustenabilitate în organizații publice și private.

Din punct de vedere instituțional, coordonează un program de master despre informațiile de mediu la Universitatea Națională din Luján/Argentina și este membră a diferite echipe interdisciplinare de cercetare. Relativ la Standarde, cu peste 20 de ani de experiență în dezvoltarea de standarde de mediu, social, achiziții sustenabile și guvernanță organizațională, este Președinta Comitetului Național de Standardizare din Argentina pentru ISO TC 207 și ISO TC 309 și este membru în alte grupuri de studiu care răspund cerințelor internaționale sau naționale la nivel de standardizare. Este expert internațional în ISO TC 309, ISO PC 337, ISO TC 207 SC7 și ISO TC 232. 

 

Cristina Lopez este contabil public autorizat, expert in responsabilitate socială și sustenabilitate, auditor social APSCA la nivel CSCA, auditor principal ISO 14001:2015 & ISO 45001:2018,  Auditor ISO 22301:2019  și Coach Organizațional.  A fost expertul nominalizat pentru a reprezenta sectorul ONG din Argentina în cadrul procesului de studiu normativ pentru ISO 26000 pentru responsabilitatea socială.   

Este membră în Organismele Naționale de Standardizare din Argentina pentru achiziții responsabile, managementul siguranței în muncă, avertizorii de integritate și guvernanța organizațiilor. Este membră a Comitetului Strategic pentru Responsabilitate Socială al IRAM (organismul argentinian de standardizare) și membră a Comisiei pentru Strategia de Mediu a IRAM.  

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.

SustainAbility School este un program de educatie dedicat exclusiv angajatilor din organizatiile membre ale Ambasadei Sustenabilitatii in Romania prin programul Coalitia Romania Sustenabila.

Daca esti angajatul unuia dintre membri poti obtine parola de la persoana de contact a organizatiei tale in cadrul Coalitiei.

Daca angajatorul tau nu s-a implicat inca, dar vrei sa participi la editiile viitoare si sa ai acces la editiile trecute, cere decidentilor din organizatia ta sa devina membru.