Enter your keyword

post

Sustainability School #38 – Certificarea B CORP sau ce au în comun Ben & Jerry’s, Patagonia și alții

Companiile certificate B Corp demonstrează că sunt în topul companiilor transparente social și responsabile față de mediul înconjurător. Esența Certificării B Corp înseamnă implementarea impactului pozitiv de business, alături de profitabilitate (“Think Impact First”) și includerea tuturor stakeholderilor (părților interesate) în procesele decizionale din companie.
Certificarea B Corp a devenit un proces căutat de foarte multe companii pentru a le ajuta să facă trei lucruri esențiale pentru business: să atragă investitori și, prin urmare, finanțare – 30 miliarde de dolari sunt investiți in companiile cele mai performante în zonele social, mediu si guvernanta (ESG); să atragă clienți – Certificarea B Corp are o influență clară asupra comportamentului și preferințelor clienților și are drept consecință o creștere cu 30 % a vânzărilor; să atragă și să rețină talentul în companii – 88% din tinerii angajați caută să muncească în companii care au valori similare cu ale lor.
Am discutat mai multe despre acest subiect într-un webinar susținut de Corina Radu. Corina este B Leader și Sustainability Coach la Solutions4Impact (Viena/ București) și lucrează împreună cu companii care vor să definească și să implementeze modele de business profitabile și de impact.

Participand la acest webinar am aflat:  

  • În ce constă procesul de certificare B CORP la nivel global;
  • Ce înseamnă BIA – B Impact Assessment;
  • Ce avantaje aduce Certificarea B Corp;

Scurt preview

Înregistrarea integrală

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.

SustainAbility School este un program de educație în management sustenabil, susținut de Coca-Cola HBC România și dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre ale Ambasadei Sustenabilității în România, prin programul Coaliția România Sustenabilă.

Dacă organizația pentru care lucrezi este deja membru, sau ești voluntar, înscrie-te aici.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, cere decidenților din organizația ta să  devină membru.

Program sustinut de

Coca-Cola-900

Obiectivele de Dezvoltare Durabila abordate:

10x10_SDG icons-individual-ENG-cmyk copy
10x10_SDG icons-individual-ENG-cmyk copy
10x10_SDG icons-individual-ENG-cmyk copy