Enter your keyword

post

Sustainability School #38 Certificarea B CORP sau ce au în comun Ben & Jerry’s, Patagonia și mulți alții

Companiile certificate B Corp demonstrează că sunt în topul companiilor transparente social și responsabile față de mediul înconjurător.  Esența Certificării B Corp înseamnă implementarea impactului pozitiv de business, alături de profitabilitate (“Think Impact First”) și includerea tuturor stakeholderilor (părților interesate) în procesele decizionale din companie.  

Certificarea B Corp a devenit un proces căutat de foarte multe companii pentru a le ajuta să facă trei lucruri esențiale pentru business: să atragă investitori și, prin urmare, finanțare – 30 miliarde de dolari sunt investiți in companiile cele mai performante în zonele social, mediu si guvernanta (ESG); să atragă clienți – Certificarea B Corp are o influență clară asupra comportamentului și preferințelor clienților și are drept consecință o creștere cu 30 % a vânzărilor; să atragă și să rețină talentul în companii – 88% din tinerii angajați caută să muncească în companii care au valori similare cu ale lor. 
Vino să afli mai multe despre oportunitățile oferite de certificarea B CORP într-un webinar susținut de Corina Radu, B Leader & Sustainability Coach, Solutions4 Impact Consulting.

Participând la acest webinar vei afla:  

  • Procesul de certificare B CORP la nivel global;  
  • Ce înseamnă BIA – B Impact Assessment;  
  • Ce avantaje aduce Certificarea B Corp;

Corina Radu este B Leader și Sustainability Coach la Solutions4Impact (Viena/ București) și lucrează împreună cu companii care vor să definească și să implementeze modele de business profitabile și de impact. 

Corina este membru fondator al B Leader Solutions4Impact Consulting (Viena/ București), mentor la Energy & Sustainability Global Women Network for Energy Transition, Austria, membru al EIT Climate KIC Network, Sustainability Adviser pentru Solved – Finlanda, și profesor asociat de Investiții de Impact la Wroclaw Business University, Polonia. 

SustainAbility School este un program de educație în management sustenabil, susținut de Coca-Cola HBC România și dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre ale Ambasadei Sustenabilității în România, prin programul Coaliția România Sustenabilă.

Dacă organizația pentru care lucrezi este deja membru, sau ești voluntar, înscrie-te aici.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, cere decidenților din organizația ta să  devină membru.

Program sustinut de

Coca-Cola-900

Obiectivele de Dezvoltare Durabila abordate:

10x10_SDG icons-individual-ENG-cmyk copy
10x10_SDG icons-individual-ENG-cmyk copy
10x10_SDG icons-individual-ENG-cmyk copy
10x10_SDG icons-individual-ENG-cmyk copy